Çocuk Hematoloji Hastanesi, Çocuk Oyun Bahçesi Gibi Olacak

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun temelini attığı Uludağ Üniversitesi bünyesindeki Sabahattin Gazioğlu Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi, 23 Mayıs’ta hizmete açılıyor. Hastane çocuk oyun bahçesi şeklinde dizayn edildi

Çocuk Hematoloji Hastanesi, Çocuk Oyun Bahçesi Gibi Olacak
Kansere yakalanan çocukların tedavisi için Uludağ Üniversite Tıp Fakültesi’nin bitişiğine yapılan Sabahattin Gazioğlu Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımı ile hizmete açılacak. Yaklaşık bir seneden kısa bir sürede hayırsever Sabahattin Gazioğlu tarafından Bursa’ya kazandırılan tedavi merkezinin temel atma törenini de Müezzinoğlu gerçekleştirmişti. 10 bin metrekarelik alana inşa edilen hastanenin 100 yataklı olacağı ve 13 milyon liraya mal olduğu açıklandı.

23 Mayıs tarihinde hizmete girmesi hedeflenen hastane ile ilgili açıklama yapan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof Yusuf Ulcay, "Ayrıca kampüsümüzün içerisinde projelendirmesi bitmiş, yer aşaması tayininde de son noktaya gelinmiş olan sağlık yüksekokulunun da temeli de önümüzdeki günlerde atılacak. Sabahattin Gazioğlu Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi de bitti. Türkiye’de bir özel hastaneden sonra bu kalitede ikinci bir hastaneye kavuştuğumuz için çok mutluyum. 100 yataklı olacak hastanemiz bir hastaneden çok çocuk oyun bahçesi şeklinde dizayn edildi" diye konuştu.

Kaynak: İHA