Ayvalık Devlet Hastanesi'ni Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açtı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ayvalık Devlet Hastanesi’ni hizmete açtı. Müezzinoğlu, “Burada bir yatak başına düşen kapalı alan 225 metrekare. 225 metrekarede ailece oturan Ayvalıklı var mı?” diye sordu.

Ayvalık Devlet Hastanesi'ni Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açtı
Ayvalık Devlet Hastanesi’nin açılışına katılan Bakan Müezzinoğlu, “Beş yıldızlı mekanları sizlere yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu mekanlar inşallah şifa yuvası olsun. Yapacağımız daha çok işler var ama bunu birlik ve beraberlik içinde yaparız. Toplumu geleceğe taşıma ortak aklı ile başarabiliriz yine bunu ilk önce Mustafa Kemal Atatürk’ün bu millete yakıştırdığı o hedefe birlikte yürüyerek başarabiliriz. Ne diyor; bu millete muasır medeniyet seviyesinin üstünde bir yer yakışır. Bu yere hep birlikte yürüyebiliriz, milletle birlikte yürüyebiliriz. Bu yolculuğu ortak aklın hedefleri ile yürüyebiliriz. Birileri zaman ayrıştırmak için, birileri zaman zaman çatıştırmak için birçok tezgahlar birçok tuzaklar kurabilir ama millet kendisiyle yürüyen, kendisini dert edinen, kendi hayallerinin önünde yürüyenlerle bugüne kadar çok başarılara imza attı. 12 yıldır bu başarılar milletin verdiği güçlü destekle bugünlere geldi. Daha iyilerini başaracağız. Bu anlamda 7 Haziran seçimlerinde demokrasimiz için, milli irademiz, insan hak ve özgürlüklerimiz için, bu ülke insanının muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki o hedefe daha hızlı yürümesi için bir vesiledir. Ayvalık’ta da 7 Haziran seçimlerini Ayvalık halkının geleceğine, ülkemiz insanının geleceğine katkı sağlamasını temenni ediyoruz. AK Parti olarak biz daha çok yapmayı, icraatı severiz. Yol yapmak, havaalanı yapmak, tünel, tüp geçit, hastane yapmak, ambulans almak, ambulans helikopterleri hizmete sunmak. Bu milleti namerde muhtaç etmemek AK Parti olarak bizim millete olan borcumuz, sorumluluğumuzdur. 12 yıldır bu sorumlulukları yerine getirmek için gece gündüz çalışıyor, alın teri, beyin teri, gönül sızısı hep birlikte milletimizle beraber dökerek bu başarılara imza atıyoruz. Bu başarıları kıskanan, milletine çok gören ve önünü kesmek isteyenler var. Bunu zaman zaman yurt dışından belirli güçlerin yapıyor olması veya belirli güçlerin buna destek veriyor olmasını anlamakta zorlanmıyorum. Almanya Türkiye’nin sağlık turizminde, biyo-teknoloji alanında ileri gitmesini, iddialı olmasını hazmetmesi zor olabilir, onu engellemek için çalışıyor olabilir bunu anlamakta zorlanmıyorum da içeride bazılarını bunu hazmedemiyor, engellemek istiyor ya üzülüyorum o zaman yakasına Atatürk rozeti takıp da Atatürkçü geçinenlere itiraz ediyorum. Atatürkçülük Atatürk’ü kullanmaktan geçmez. Atatürk’ün gölgesine yan gelip yatarak olmaz. Muasır medeniyet seviyesinin üzerine koşarak olur. Bize miras bıraktığı iki temel cümle var; egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ve bu millete muasır medeniyet seviyesi üzerinde yer yakışır. O yere gitmek için işte böyle hastane yapmak lazım, o yere gitmek için dertleri sıkıntıları paylaşmak lazım. Bu anlamda 12 yıldır geceli gündüzlü bu çalışmaları yapıyoruz” dedi.

Müezzinoğlu, “Hekimlerimize, hemşirelerimize ve sağlık çalışanlarımıza sahip çıkacağız. Bu şifa yuvasında 100 yatak az deniyor, kamuoyu yatak sayısı ile ölçülmeye çalışılıyor. Burada bir yatak başına düşen kapalı alan 225 metrekare. 225 metrekarede ailece oturan Ayvalıklı var mı? Bu hasta odalarını iki yataklıya arttırabilmek gibi, diyaliz, yoğun bakım, acil müşahede yatak sayıları buna dahil mesele yatak sayısı değil mesele hizmet. Mesele, standardı yüksek, saygın bir hizmet alıyor mu, alıyor muyuz Ayvalıklılar?” diye sordu.

Bakan Müezzinoğlu, başhekimin odasında yaptığı özel açıklamada, “Türkiye’nin sağlık alanındaki vizyonu dünya ile yarışta üst sıralarda sağlık hizmeti sunmaktı. Bunu yakaladık. İster İsrail, ister Amerika, ister Fransa olsun, istenilen standartları yakaladık. Son derece modern acil hizmetleri, acil ambulansları ambulans helikopterleri ile standartları yakaladık. Bir sağlık turizmi iki sağlık endüstrisinde dünya ile yarışta geri kaldığımız açık makası kapatmak için yoğun çalışıyoruz. Özellikle şehir hastaneleri, 1100 yatak kapasiteli Balıkesir Şehir Hastanesi yalnız Balıkesir insanına sağlık hizmeti sunan değil, bölgede sağlık hizmet, sunan bir yer olacak. 2016’da hizmete açacağız. Burhaniye’deki hastanenin ihalesini 2 ay içinde tamamlamış olacağız. Burhaniye’nin uzun süredir tartıştığı zaman zaman fitne dedikodu vesilesi olan hastaneyi de gündemden çıkarmış olacağız. Gecikmenin de telafisini yapacak ilave katkılarımız olacak” dedi.

Geçtiğimiz yıl Kazakistan’da trafik kazası geçiren bir TIR şoförünün kendisini aradığını belirten Bakan Müezzinoğlu, “’Sayın Bakanım, bu kazada sağ ayağımda kırıklar var. Beni burada bir hastaneye getirdiler. Hastane çok modern. Belki burada iyi bir tedavi olabilirim. Ama ne olur, ben kendimi güvende hissetmek istiyorum. Türkiye’de tedavi olmak istiyorum. Beni aldırır mısınız?’ dedi.

Bunun üzerine o vatandaşımızın arzusuyla uçağımız gitti, Kazakistan’dan TIR şoförünü aldı ve geldi. Büyük ülke bu. Milli devlet bu. Milletle beraber genel anlayış bu. Muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak bu. Daha çok değil, sadece 3 gün önce, Yozgat’tan aradılar. İsviçre’de bir hastasının olduğunu belirten bir aile, kendilerinin hastasını uçakla oradan getirme imkanının bulunmadığını söyledi.

‘Ne olur hastamızı bizimle buluşturunuz’ dedi.

Hemen ambulans uçağımız gitti ve İsviçre’den, Bern’den Yozgatlı o vatandaşımızı aldı. Yozgat’taki ailesiyle buluşturdu. O hastamızın Ankara’da da tedavisine başlandı. İşte bizim sağlıktaki reformumuz bu” diye konuştu.

Daha sonra AK Parti İlçe Başkanlığı’na geçen Müezzinoğlu, esnaf ziyaretinin ardından ilçeden ayrıldı.
Kaynak: İHA