Özcan Ulupınar Açıklaması '50 Yıllık Filyos Projesini Hayata Geçiriyoruz'

Zonguldak’ın Elvanpazarcık Beldesi’nde, Kültür Turizm Bakanlığı ve Elvanpazarcık Belediyesi tarafından 7. Geleneksek Hıdırellez Şenlikleri gerçekleştirildi.

Özcan Ulupınar Açıklaması '50 Yıllık Filyos Projesini Hayata Geçiriyoruz'
Gerçekleştirilen etkinliğe Zonguldak AK Parti Milletvekili ve adayı Özcan Ulupınar, AK Parti Zonguldak Milletvekili Adayı Hüseyin Özbakır, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin Uzun ve çok sayıda belde sakini katıldı.

İlahi dinletisiyle başlayan şenlik daha sonra açılış konuşmalarıyla devam etti.

HÜSEYİN UZUN: "TÜM GÜZELLİKLEK ELVANPAZARCIK’TA"

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin Uzun, “Hıdrellez bolluk, bereket ve baharın müjdecisi olarak beldemizde birlik ve beraberliği pekiştirmekte, kardeşlik duygularını hat safhaya çıkartmaktadır. Beldemiz Zonguldak’a sınır konumundadır. Beldemiz kırık bir araziye sahip olması sebebiyle hizmet etmek çok zor. mahallelerimiz birbirinden kopuk olduğu için hizmet gözükmemektedir ama biz yılmadan çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Beldemizin güzellikleri ve turizm değerleri son yıllara kadar hep Zonguldak’la anıldı. Halbuki bu güzellikler Elvanpazarcık Beldemizin turistik yerleridir. Gökgöl Mağarası, Harmankaya Şelalesi, Kent Ormanı gibi. Artık yapılan çalışmalarla Elvanpazarcık diye anılmaya başladı.

Biz Zonguldak’tan daha büyük bir yüz ölçümüne sahibiz. Artık Zonguldak’ta arsa üretmek mümkün olmadığı için Zonguldak’ın bize doğru hatta Karaman’a, Beycuma’ya gitmesi gerekeceğine inanmaktayım” dedi.

ÖZCAN ULUPINAR: "50 YILLIK FİLYOS PROJENİN İHALESİ YAPILDI"

Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin Uzun’un konuşmasının ardından kürsüye çıkan AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, “19 Mayıs’ta inşallah Başbakanımız Ahmet Davutoğlu Zonguldak’ta olacak. 2B, mülkiyet, rödevans, TTK, üniversite, yollar Filyos bütün problemlerimizi ve projelerimizi sayın başbakanımıza 1 Mayıs Bartın mitinginde ilettik. 19 Mayıs’ta inşallah buraya gelmeden önce de ayrıntılı bir proje ve bir rapor kendisine göndereceğiz. 50 yıllık Filyos Projesi’nin 19 Mart’ta ihalesini yaptık ve hayata geçiriyoruz. Yüz milyondan fazla kamulaştırma ihalesi gerçekleştirilmiştir. Beldelerimize ve köylerimize elimizden gelen gayretli çalışmayı gösteriyoruz. Bugün köylerimiz şehir olmuştur. Beldelerimiz ilçe konumuna gelmiştir. Zonguldakımızın kamu yatırımlarını yapıyoruz. İlçelerimizin kamu yatırımlarını tamamlıyoruz" şeklinde konuştu.

"MÜLKİYET SIKINTISI ÇÖZÜLÜYOR, 50 BİN VATANDAŞ TAPU SAHİBİ OLUYOR"

Tren seferlerinin önümüzdeki günlerde daha yoğun şekilde Gökçebey ve Zonguldak arasında başlayacağının müjdesini veren Ulupınar, "Zonguldakımız da stadyumla ilgili çalışmalarımız var. Mülkiyet sorununu çözüyoruz ve 50 bin vatandaşımızı tapu sahibi yapıyoruz. 2B ile ilgili problemleri çözdük. Özellikle Tepebaşı Mahallesi’nde, Kozlu’da, Kilimli’de ve daha birçok yerde problemler vardı ve bunlar hayata geçirilerek çözüldü. İnşallah madenlerle ilgili çok önemli yasayı, iş güvenliği yasasını hayata geçirdik. Artık madenlerimizde 37 buçuk saat çalışılacak, 43 yaşında emekli olunacak, iki gün izin yapılacak ve iki asgari ücretin altında ücret verilmeyecek. Bununla beraber rödovansçı kardeşlerimiz de mağdur edilmeyecek onlara da fiyat farkları ödenecektir. Türkiye’mizde olan çalışmaları sizler bizden daha iyi biliyorsunuz. Teröre, kumpas girişimlerine rağmen, darbe girişimlerine rağmen, Gezi benzeri olaylara rağmen ülkemiz ekonomisi büyüyen, işsizliği azalan, yatırımlarını sürdüren bir ülkedir. Bunu da istikrara, iktidara borçluyuz. Bunun için, demokrasimizin gelişmesi için, yatırımların sürmesi için, adaletin sağlanması için, ekonominin daha da büyümesi için, siz kardeşlerimizin iş, aş sahibi olmaları için, emeklimizin, memurumuzun, işçimizin daha fazla ücret alabilmesi için, bu istikrarın devam etmesi lazım” ifadelerini kullandı.

Şenlik açılış konuşmalarının ardından yemek dağıtımı ve çeşitli etkinliklerle devam etti.
Kaynak: İHA