Örnek Projeye Tam Not Açıklaması Ata Evi

Gaziemir Kaymakamı, meclis üyeleri, muhtarlar, STK ve dernek temsilcileri ile bir araya gelen Gaziemir Belediye Başkan Halil İbrahim Şenol, 60 yaş üstü vatandaşların sosyalleşmeleri, mutlu ve sağlıklı bir hayat sürmeleri için hayata geçirdiği Ata Evi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’ni açılış öncesi tanıttı. Merkez göz doldurdu.

Örnek Projeye Tam Not Açıklaması Ata Evi
Hayata geçirdiği projelerle adından söz ettiren Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, örnek bir projeye daha imza attı. Sosyal belediyecilik alanında hayata geçirdiği marka projeleri yerel ve genel yönetimlerce örnek alınan Başkan Şenol, kentte yaşayan 60 yaş üstü vatandaşların sosyalleşmeleri, mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürmeleri için Ata Evi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’ni hayata geçirdi. Büyük açılış öncesi Kaymakam Yaşar Dönmez, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve derneklerin temsilcileri ve muhtarlarla bir araya gelen Başkan Şenol, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla hayata geçirdikleri Ata Evi’ni tanıttı. Sağlık İşleri Müdürü Doktor Nuran Elçin’in, Ata Evi’nin işleyişi hakkında bilgi verdiği tanıtıma yoğun ilgi gösteren katılımcılar örnek projeye övgüler düzdü, Başkan Şenol’a teşekkür etti.

“HAYATLARA DOKUNUYORUZ”

Hayata geçirdikleri projelerle doğumdan ölüme hayatın her aşamasında vatandaşların yanında olduklarının altını çizen Başkan Şenol, “Bir örnek projeye daha imza atmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu Ata Evi bir ilçe belediyesi tarafından yapılan ilk proje olma özelliğini taşıyor. Yaşlılarımız burada spor yaparak, kitap okuyarak, sohbet ederek, çeşitli etkinliklere katılarak kaliteli ve mutlu zaman geçirecek. Buraya gelen vatandaşlarımız fiziki, sosyal ve psikolojik olarak güçlenip sağlıklı yaş alacak” diye konuştu.

FİZİKİ, SOSYOLOJİK, PSİKOLOJİK DESTEK

60 yaş üstü vatandaşlara hizmet verecek Ata Evi’yle, yaşlı vatandaşların yaşamla bağlarını koparmalarının önüne geçilecek, evlerinden çıkarılarak sosyalleşmelerini sağlanacak. Spor odası, kütüphane, dinlenme odası ve çeşitli etkinlik alanlarının bulunduğu merkezde verilecek hizmetlerle yaşlı vatandaşların fiziki, sosyolojik ve psikolojik yönden güçlenmeleri sağlanacak. Ata Evi’nde, uzman spor eğitmenlerince düzenlenecek spor aktiviteleri ile katılımcıların fiziki yapıları güçlendirilecek. Merkeze üye olacak vatandaşların kişisel beceri ve yeteneklerine göre drama, koro, enstrüman, tiyatro, resim, örgü, yemek, pasta yapımı gibi etkinlikler düzenlenerek sosyalleşmeleri sağlanacak. Psikologların da yer alacağı merkezde katılımcılar takip edilecek, sosyal ve psikolojik açıdan destek verilecek.

KUŞAKLARARASI KÖPRÜ

Merkezde üyelerle 18-30 yaş arası gönüllü gençler bir araya getirilerek hem üyelerin bilgi ve birikimlerini gençlere aktarmaları sağlanacak, hem de kuşaklar arasında köprü kurulacak. Düzenlenecek seminerlerle üyeler birikimleri ile gençlere yol gösterecek, aktif yaşlanmanın keyfini sürecek. Gönüllü gençlerin desteği ile kültür gezileri, sinema, tiyatro günleri düzenlenecek.

ATA EVİ’NE KAYIT KOŞULLARI

Hafta içi 09.00-18.00 saatleri arası hizmet verecek merkeze Gaziemir’de ikamet eden 60 yaş ve üstü, Alzheimer ve demans hastası olmayan vatandaşlar üç aylık üyelik bedeli olan 15 TL’yi ödeyerek üye olabilecek. Bu şartları taşıyan vatandaşlar vesikalık fotoğraf, ikametgah belgesi ve nüfus cüzdanı fotokopisiyle kayıt yaptırabilecek.
Kaynak: İHA