Minik Gökmen'in Fıtık Ameliyatı Olması Bu İğneye Bağlı

Adana'da yaşayan Kılıç ailesi, kas erimesiyle mücadele eden 5 aylık Gökmen'in fıtık ameliyatı olabilmesi için gereken "kasılma önleyici iğne"nin Almanya'dan getirilmesi amacıyla hayırseverlerden yardım bekliyor.

Şanlıurfa'dan Adana'ya göçen Kılıç ailesinin 5 ay önce ikiz bebekleri dünyaya geldi. Eşinin, önceki evliliğinden dünyaya gelen 6 yaşındaki kas erimesi hastası Enes'e evladı gibi bakan Ahmet Kılıç, yeni doğan bebeklerinde de aynı hastalığın görülmesi nedeniyle zor günler geçiriyor.

Gökmen'in Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde fıtık ameliyatı olacağını ancak operasyon için kas kasılmasını önleyici iğne gerektiğini belirten Kılıç, ilacın Almanya'dan temin edilebildiğini söyledi.

Kılıç, ilacı satın almaya gücünün yetmediğini, hayırseverlerden yardım beklediğini anlatarak, "Doğduklarında ikiz çocuklarımda su ve kas fıtığı vardı. Ahmet'i hayırseverlerin yardımıyla ameliyat ettirdim. Pazartesi günü Gökmen ameliyat olacak ama anestezi uzmanı, 'Almanya'dan gelen iğne olmadan ameliyat yapamam' dedi. Bu iğne yaklaşık 3 bin 500 lira, alamazsam çocuğumu ameliyat etmiyorlar. İşim, gelirim yok. Devletimizden, vatandaşlarımızdan yardım bekliyorum" diye konuştu.

Kılıç, yeşil kartlı olduğu için devletin çocuğunu ücretsiz ameliyat ettiğini ancak operasyon için gereken ilacı kendisinin almak zorunda olduğunu sözlerine ekledi.

Küçük çocuğun doktorları da ameliyat sırasında ani kasılma ve komplikasyon yaşanmaması için iğnenin temin edilmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak: AA