Gürleyikliler'den Sıra Dışı Basın Açıklaması

Eskişehir’in Mihalıççık ilçesine bağlı Gürleyik Mahallesi sakinleri ilginç bir basın açıklamasına imza attılar.

Gürleyikliler'den Sıra Dışı Basın Açıklaması
Odunpazarı Bölgesi’nde sıra dışı bir basın açıklaması yapan Gürleyik Doğal ve Tarihi Varlıkları Koruma Geliştirme Derneği üyeleri, köylerinde saha çalışması yapan bilim insanlarına yaptıkları kompozisyonla teşekkür ettiler. Bu kompozisyonu kendi imkanlarıyla yapan mahalleliler, düzenledikleri görsel kompozisyonda temsili ejderhaya, saha çalışması yapan bilim insanlarına ve yapay su kaynağına yer verdiler. Mahalleliler ayrıca basın açıklamalarını işaret dili aracılığı ile yaptılar.

İşaret dili tercümanı Kadir Demir’in çevirisiyle yapılan açıklamada mahalleliler, Gürleyikliler olarak bilime saygı duyduklarını ve bilim insanları ile hareket ettiklerini açıkladı.

Görsel kompozisyonlarında bilim insanlarının çalışmalarını vatandaşlara göstermek istediklerini aktaran mahalle sakinleri, “Bize destek veren bilim insanları Gürleyik’te saha çalışması yaptılar. Bize destek veren bilim insanlarımız masa başında karar veren bilim insanlarından değildir. Saha çalışması yapan bilim insanlarının görüşlerini önemsiyoruz. Doğamızın korunmasına destek veren herkese Gürleyikliler olarak teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

Tulum eşliğinde yapılan kompozisyon, çevredeki vatandaşlar tarafından da dikkatle izlendi.
Kaynak: İHA