Ereğli Belediye Başkanı Uysal'a Ziyaret

Filistin'in Ankara BüyükelçiliğŸi Maslahatgüzarı Mohammed Nabeel Alsarraj, EreğŸli Belediye BaşŸkanı Hüseyin Uysal'ı ziyaret etti.

Ereğli Belediye Başkanı Uysal'a Ziyaret
Alsarraj, burada yaptığŸı açıklamada, EreğŸli Belediyesince düzenlenen "Engelliler Haftası" etkinliklerine katılmak üzere ilçeye geldiğŸini belirterek, her zaman Türk halkının sıcak ilgisi ile karşŸılaşŸtıklarını ifade etti.

''Bu ilgi ve alakadan çok büyük mutluluk duyduk'' diyen Alsarraj, EreğŸli Belediyesi ile Filistin'de bir belediyeyi kardeşŸ yapmak istediklerini dile getirdi.

Alsarraj, ''EreğŸli ile Filistin'de bir kardeşŸ belediye olması yönünde anlaşŸmalar sağŸlayalım. KardeşŸ belediyeciliğŸi yapalım. Sizleri Filistin'de ağŸırlamak istiyoruz'' diye konuşŸtu.

Alsarraj, 6. Filistin Kültür Haftasını Türkiye'de Ankara, EskişŸehir, İstanbul'un ardından EreğŸli'de kutlamak istediklerini sözlerine ekledi.

Mohammed Nabeel Alsarraj, ''Filistin Devlet BaşŸkanımızın özel hediyeleridir. Bu güzel ve özel günleri yaşŸattıkları için kendilerine teşŸekkür ediyoruz'' diyerek Filistin Devlet BaşŸkanı Mahmut Abbas'ın, engellilere sağŸladığŸı destekten dolayı EreğŸli Belediye BaşŸkanı Hüseyin Uysal'a gönderdiğŸi, üzerinde Kudüs'ü simgeleyen işŸaretler bulunan rozeti takdim etti.

EreğŸli Belediye BaşŸkanı Hüseyin Uysal da Filistin Devlet BaşŸkanı Abbas'a desteğŸinden dolayı teşŸekkür etti.

Uysal, EreğŸli'nin Filistin'de bir belediye ile kardeşŸ olabilmesi için gerekli girişŸimleri başŸlattıklarını kaydetti.

Kaynak: AA