Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıl Dönümü

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı kutlama etkinlikleri kapsamında, "Kuruluştan Çanakkale'ye Tarih ve Medeniyet Gezisi" düzenledi.

Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıl Dönümü
Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda 500 kız ve 500 erkek olmak üzere 1000 öğrenci, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcıları Mustafa Özgül ve Recep Ali Er ile Kredi ve Yurtlar Kurumu Eğitim Daire Başkanı Dr. Mahmut Zengin ile birlikte Şeyh Edebali Türbesini ziyaret ederek, arkeolog Umut Özdemir'den bilgi aldı.

Zengin, yaptığı açıklamada, ''Kuruluştan Çanakkale'ye Tarih ve Medeniyet'' gezisi projesinin Söğüt ve Bilecik ayağını gerçekleştirdiklerini belirterek, projenin geçen yıl hazırlandığını ve bu yıl uygulamaya konulan bir çalışma olduğunu bildirdi.

Yaklaşık 400 bin kişilik bir aile olduklarını ve gençler öğrenim hayatları süresince kaliteli hizmetler sunmaya çalıştıklarını belirten Zengin, şunları kaydetti:

"Barınma beslenme burs ve kredi imkanlarımız var. Devletimiz bunları büyük gençlik kitlelerine fırsat olarak sunuyor. Biz yurtlarımızı barınma ve beslenme mekanları olarak görmüyoruz. Her türlü eğitsel, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin gerçekleştirildiği, bir nevi hayat boyu öğrenmenin mekanına dönüşmüş yerler olarak kabul ediyoruz. Projede, bu eğitsel, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler konseptinde özel bir yere sahip 1000 gencimiz var. Türkiye mozaiği, şu anda bölgelerimizden gençlerimiz projeye dahil oldular. Gençlerimize tarih ve medeniyet bilincini canlı tutmak, tarihimizi ve medeniyet referanslarımızı daha iyi anlamalarını sağlamak için bu projeleri gerçekleştiriyoruz."

Özgül de Osmanlı devletinin kuruluşuna beşiklik etmiş ve altı asır dünyaya hükmettiren mekanları ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Kaynak: AA