Şizofreni Hastaları Tiyatro Oyunu Sahneledi

Aksaray Devlet Hastanesi Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören şizofreni hastaları, "Ben de Varım" adlı tiyatro oyununu sahneledi.

Şizofreni Hastaları Tiyatro Oyunu Sahneledi
Aksaray Belediyesinin tiyatro salonunda sahnelenen, şizofreni hastalarının da bazı şeyleri başarabileceğinin anlatıldığı oyun, izleyicilere keyifli dakikalar yaşattı.

Oyunu yazan ve yöneten Psikiyatri Uzmanı Dr. Basri Köylü, yaklaşık üç yıllık yoğun çalışmanın ardından oyunu hazırladıklarını söyledi.

Hastaların tiyatro eğitiminin ardından kendilerini daha iyi ifade ettiğini anlatan Köylü, "Hastalarımız bu projeden dolayı çok mutlu oldu. Kendilerini artık birey olarak görmeye başladıklarını söylediler. Önceden sessiz, kenarda, köşede oturan, dışarı çıkmayan hastaların çok daha fazla sosyalleştiklerini ve kullandıkları ilaçların dozlarını azalttıklarını gördük" diye konuştu.

Oyunu 15 hastayla izleyicilere sunduklarını belirten Köylü, etkinliğin hastaların toplumla buluşturulması, ön yargı ve korkuların azaltılması açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Aksaray Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Fatih Kaya da hastalara tiyatro eğitimi verildiğini kaydederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Tiyatroda rol alan hastalara protokoldekiler tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: AA