Seydişehir'de Servis Şoförleri Bilgilendirildi

Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından Seydişehir'deki servis ve minibüs şoförlerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

UKOME Üyesi Mehmet Dikici, Seydişehir Belediye Düğün Salonu'ndaki programda, il genelinde ulaşımı düzenleme yetkisinin Konya Büyükşehir Belediyesinde olduğunu söyledi.

Dikici, vatandaşların hak ettiği kaliteli ve güvenli ulaşım sisteminin oluşması için çalışmalara hız kesmeden devam edeceklerini dile getirdi.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal ise ulaşımda vatandaşlara daha kaliteli hizmet vermek için Servis Sertifika Belgesi'nin Büyükşehir Yasası gereği zorunlu olduğunu ifade etti.

Taşıma güzergahlarına standart getirildiğini anlatan Tutal, "6360 sayılı yasanın yürürlüğe girmesiyle ilçemiz genelinde toplu taşıma yapan öğrenci ve işçi servisleri yol güzergahları belirlendi. Bu sayede trafik rahatlayacak ve vatandaşlarımıza sağlıklı hizmet sunulacak" dedi.

Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Çalık, Seydişehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hasan Ünvar, Minibüsçüler Derneği Başkanı Gültekin Kayak ile servis şoförleri katıldı.

Kaynak: AA