'Ege Lokman'dan Strese Ve Uykusuzluğa Karşı Öneriler

‘Ege Lokman’ olarak bilinen Herbalist (Otacı) Şevki Güngör, çağımızın en önemli rahatsızlıkları olan stres, çarpıntı ve uykusuzluk problemlerinde doktor tedavileriyle beraber sakinleştirici bitkilerden de yararlanılabileceğini söyledi. Güngör, melisa, kantaron ve karabaş bitkilerinin bu konuda çok olumlu sonuçlar verdiğini belirtti.

'Ege Lokman'dan Strese Ve Uykusuzluğa Karşı Öneriler
Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde hazırladığı bitkisel kürlerle birçok hastanın şifa bulmasına yardımcı olan ve Türkiye’de de ‘Ege Lokman’ olarak bilinen Herbalist (Otacı) Şevki Güngör, doktor tedavilerinin yanı sıra sakinleştirici bitkilerin çağımızın en önemli sorunlarından olan stres, kaygı, çarpıntı ve uykusuzlukta yardımcı olduğunu söyledi.



Şevki Güngör yaptığı açıklamada, “Stres, kaygı, çarpıntı ve uykusuzluktan mı şikayet ediyorsunuz? Panik atağınız mı var? Terapi, ilaç tedavisi ve meditasyon tekniklerini denemiş olabilirsiniz. Bu tip tedaviler sorununuz için bir çözüm olabilir ve bunlara ek olarak sakinleştirici bitkilerden de destek alabilirsiniz. Bunlardan en önemlisi melisa, kantaron ve karabaş bitkileridir ve bu konuda çok yardımcı olacaktır. Bu bitkileri kullanırken tek dikkat etmemiz gereken depresyon ve uyku ilaçlarıyla birlikte kullanırken mutlaka doktora danışmaktır” dedi.

Kantaron çayı ve hapının orta ve hafif dereceli depresyon tedavisinde, yaralanmalar sonucu meydana gelen ağrılarda, bel ağrısında, baş ağrısında, stresi azaltmada, sakinleşmede, anemi tedavisinde, sarılık tedavisinde, göğüs ağrılarında, uykusuzluk tedavilerinde yardımcı ve destek olan bir bitki olduğunu kaydeden Güngör, “Kantaron yağı ise, yaralar üzerinde mikrop oluşmasını ve yara tedavi edici, cilt hücrelerini yenileyici özelliğinden dolayı cildi güzelleştirir, bakım sağlar, güneşten oluşan leke ve kızarıklarda sivilce ve akne tedavilerinde olumlu sonuçlar verir” diye konuştu.

NEFES DARLIĞINA ÇAM VE MERSİN SUYU

“Astım, bronşit, nefes darlığında kullandığımız çam ve mersin suları aynı zamanda sigara içenler için de tavsiye edebileceğimiz bitkilerin başında gelir” diyen Ege Lokman Şevki Güngör, “Çam ve mersin suları öksürük, balgam söktürücü, nefes açıcı ve akciğer dostu iki önemli bitkidir. Astım, bronşit ve nefes darlığında kullandığımız mersin ve çam sularının yanında ilave olarak akasya çiçeği, gülhatmi ve papatya çaylarını da rahatlıkla kullanabilirsiniz” dedi.

Kaynak: İHA