Burhaniye'de Öğrenciler İçin Kamp Düzenleniyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, belediye, uzun yaz tatilinde öğrenciler için yaz kampı projesini başlatıyor. Tamamen tarıma yönelik olacak kampta ayrıca öğrenciler için müzik dinletileri, halk oyunları, tiyatro drama gibi çeşitli kurslar da verilecek.

Burhaniye'de Öğrenciler İçin Kamp Düzenleniyor
Tarım ve tarıma dair her konunun, yeni nesil çocuklara gösterilmesi, yediğimiz ürünlerin hangi aşamalardan geçerek sofralara geldiğinin bilincinin oluşturulması adına Tarım Yaz Kampı projesini uygulamak isteyen Belediye Başkanı Necdet Uysal, konu ili ilgili olarak yoğun bir çalışma içine girdi. 12-15 yaş aralığında öğrencilerin katılabileceği kampta, tarıma yönelik ekme, biçme, toplama ve hatta satış aşamalarının tamamını öğrenciler yapacak. Yaz Kampı olarak planlanan proje kapsamında çocuklar kendileri için belirlenen yerde kalacaklar ve belirlenen arazide tarımsal faaliyetlerini sürdürecekler. Proje kapsamında 15 Haziran- 30 Ağustos tarihleri arasında, 10 gurup şeklinde toplamda 200 öğrencinin kampa katılımının amaçlandığını anlatan Belediye başkanı Necdet Uysal,” Belediyemiz sosyal sorumluluk projesi kapsamında tamamen çocuklarımıza yönelik bir proje düşündük. Günümüzde çocuklarımız, bilgisayara bağımlı bir şekilde, dış dünya ile bağlantısını sanal ortamdan kurmaktalar. Biz bu projeyle geleceğimiz olan çocuklarımızın hem boş zamanlarını değerlendirmeleri hem de tarımsal üretim hakkında bilgi sahibi olmalarını hedefliyoruz. Tarımsal faaliyetlerin yanı sıra yüzme, halk oyunları, tiyatro-drama gibi kurslar verilerek müzik dinletileri ve sportif faaliyetlerde de bulunabilecekler” dedi.

Tarım için uygun arazinin belirlendiğini ve çocukların konaklayacakları yerin, koşulların oluşturulduğunu bildiren Belediye Başkanı Necdet Uysal “ Çocuklarımız bu kamp ile aktif hayata katılabilecekleri gibi, bunun yanında meşguliyet kazanacaklar. Yeşil alan kültürleri gelişecek en önemlisi sağlıklı bir ortamda zaman geçirerek toprak ile tanışacaklar” dedi.

Kaynak: İHA