Aydemir Açıklaması ‘Ölümüne Kardeşiz'

AK Parti Erzurum milletvekili adayı İbrahim Aydemir, AK Parti’nin ‘Bize Her Yer Türkiye’ şeklinde ifade ettiği ilkenin, çağdışı ötekileştirme anlayışına bir reddiye olduğunun altını çizerek, ‘ aynı coğrafyanın çocukları, aynı toprağın evlatları, aynı tarih, kültür ve inancın mensupları arasına nifak sokmaya çalışanlar, gaflet ve delalet içindedirler.’ dedi.

Aydemir Açıklaması ‘Ölümüne Kardeşiz'
AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir Tekman ilçesi ve köylerini ziyaret etti. Tekman AK Parti ilçe Teşkilatı, yönetim kurulu mensupları, parti üyeleri ve vatandaşlarca karşılanan Aydemir, Tekmanlı ailelerin konuğu oldu. Aydemir ziyaretlerinde AK Parti penceresinden Tekman Yaklaşımını paylaştı.

BİZİM RUHUMUZUN MAYASINDA KARDEŞLİK VAR

İslam’ın yüce kitabında yer alan ‘Bütün Müslümanlar kardeştir’ emrinin, suni farklılıklar, zoraki ayrılıklar oluşturmaya çalışanlara karşı yegane cevap ve karşılık olduğunu belirten Aydemir, ‘Hep söyledik, hep söyleyeceğiz, ‘ Bizim ruhumuzun mayasında Pasinler var, Hınıs var, Karaçoban var, İspir var, Tekman var. Yüce rabbimin buyurduğu üzere, biz ölümüne kardeşiz. Ezelden ebede kardeşiz. İnancımızın gereği budur, imanımızın doğrultusu budur. “ diye konuştu.

ÇANAKKALE RUHU

Ülkede çirkin bir senaryoyu sahneye koymak isteyenler olduğunu, bu güruhun kültür, tarih, coğrafya ve imanıyla tek vücut olmuş insanları arasına nifak sokmaya çalıştığını kaydeden Aydemir, ‘Bu aziz halkı tanımayanlar, bu millete at gözlüğüyle bakanlar, halkın temsil ve ifade ettiği ortak ruhu göremezler. Onlar iman özürlüdür. Bizim gururumuz olan Çanakkale Ruhunu gelsinler, Olur’dan Çat’a, Hınıs’tan İspir’e, Hasankale’den Aşkale’ye, Karaçoban’dan Horasan’a, Palandöken’den Tekman’a kadar bu coğrafyada görsünler. “ vurgusunu yaptı.

KALU BELA’DAN BERİ KARDEŞİZ…

Tekman’ın da özünde, Çanakkale Ruhunun bulunduğunu kaydeden Aydemir, ‘Gülen gözleri, mütebessim yüzleri ve aydınlık ruhlarıyla Tekmanlı kardeşlerimiz, dadaş kavram ve ruhunun en ayrılmaz parçası ve vurgularıdır. Biz onları Allah için, Onlar da bizi Allah için severler. ‘Kalu Bela’da birbirimize teslim olmuşuz. Yüreklerimizi birbirimize amade kılmışız. Yüreği, dimağı ve ruhu kirlenmişler, bu sevgiyi, bu bağlılığı ve bu güzelliği elbette anlayamazlar’ kaydını düştü.

AK DAVANIN GEREĞİ

Tekman’da ilçe ve köy gezilerinde sofra kuran, sofra açan ve yüreklerini sunan bir anlayışı her vakit gördüklerini, bu yörede yaşayan Erzurumluların yüksek bir misafirperverlik sergilediklerini anlatan Aydemir, ‘ Erzurum’un irfanında Tekmanlı kardeşlerimizin gerçekten önemli bir yeri vardır. Yetiştirdikleri yüksek seviyeli, yüksek ahlaklı insanları, kanaat önderleriyle her vakit timsal olmuşlardır. Biz 2011’de de buradaydık, 2015’te de buradayız..inşallah her vakit ve her daim onlarla yürek yüreğe, el ele olacağız. Kardeşliğimiz bakidir, sevgimiz ebedidir. Bir neferi olduğumuz AK Dava’nın gereği de budur’ dedi.

SERMAYEMİZ: SAMİMİYETİMİZDİR

Tekman’ın Türkiye’nin en yüksekte kurulmuş ilçelerinden biri olduğunu bin 800 rakımda bin 800 kerre yüksek duruş sergileyen insanları barındırdığına işaret eden Aydemir, Tekman ‘Palandöken duruşlu kardeşlerimizin ilçesidir. ‘ dedi.

Tekman’ın sosyal ve ekonomik sorunlarını, bir Tekmanlı kadar iyi bildiklerini, sorunların çözümü ve beklentilerin cevap bulması noktasında, bir Tekmanlı gibi gönülden hizmet vermeye ve halkın emrinde bulunmaya kavl ettiğini kaydeden Aydemir, ‘Allah’ın izniyle bizim halkımıza olan sevgimiz, saygımız tüm zorlukları yenecek ve samimiyetimiz elbette hizmet şeklinde ifade bulacaktır’ ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA