17 Gençlik Kampından On Binlerce Genç Yararlanacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen gençlik kampları için başvurular 2 Mayıs’ta başlıyor. Gençler, çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle unutamayacakları bir dönem yaşayacakları kamplara katılabilmek için 24 Mayıs akşamına kadar başvurabilecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 14 Haziran-11 Eylül tarihleri arasında 10 dönem olarak gerçekleştirilecek gençlik kampları için başvurular online olarak alınacak. Başvurular; www.genclikkamplari.gsb.gov.tr ve facebook.com/GenclikKamplari sayfalarından yapılabilecek. 12-22 yaş aralığındaki tüm gençlerin başvurabileceği kamplara katılacakların bütün ihtiyaçları bakanlık tarafından karşılanacak. Ayrıca katılımcı gençlerin tamamına yolculukları ve kamplarda geçirdikleri günler için seyahat ve sağlık sigortası yapılarak, teminatlar çerçevesinde sağlık hizmetleri verilecek.

Gençlik kampları arasında yer alan 9 doğa kampı; Antalya (Duacı Gençlik Kampı), Bolu (Aladağ Gençlik Kampı), Kaman (Hirfanlı Gençlik Kampı), Trabzon (Düzköy Gençlik Kampı), Kastamonu (Yolkonak Gençlik Kampı), Manisa (Kırkağaç Şehzadeler Gençlik Kampı), Osmaniye (Aslantaş Gençlik Kampı) ,Samsun (Nebiyan Gençlik Kampı) ve Van’da (Gevaş Gençlik Kampı) bulunuyor. Deniz kampları ise Aydın (Kuşadası Davutlar Gençlik Kampı), Hatay (Arsuz Uluçınar Gençlik Kampı) ve Samsun’da (19 Mayıs Gençlik Kampı) düzenlenecek. Ayrıca İçel Silifke’de 5 kamp gerçekleştirilecek.

Gençler, hayatları boyunca unutamayacağı 7 günü yaşamak adına detaylı bilgi için facebook.com/GenclikKamplari-www.genclikkamplari.gsb.gov.tr, twitter/gsbgenclikkampi ve instagram/gsbgenclikkampi adreslerini takip edebilir.
Kaynak: İHA