1 Mayıs'ta Neler Yaşandı ?

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde İstanbul’da yine geçmiş yıllardakine benzer olaylar yaşanırken, Ankara ve İzmir’de tansiyon İstanbul’a göre oldukça düşüktü.

1 Mayıs'ta Neler Yaşandı ?
İstanbul’da gözlerin çevrildiği Taksim Meydanında ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Buna rağmen bir grup eylemci, meydana sızarak korsan gösteri yaptı. Polisin hızlı müdahalesiyle kalabalık kısa sürede dağıtıldı.

Beşiktaş’ta bir araya gelen gruplarda ise ünlü isimler yer aldı. Oyuncular Meltem Cumbul ve Özgür Çevik ile manken Tuğba Özay’ın annesi bu isimlerden bazılarıydı. Buradaki gruplardan bazıları da Taksim’e yürümekte ısrar edince polis müdahalesi geldi.

Şişli’de güvenlik güçlerine taşlı ve molotoflu saldırılar düzenlendi.

Burada da saldırganlara müdahalede bulunuldu.

Mega kenttin farklı noktalarında çevreye ve polise saldıranlarla provokatif gösteri yapanlar gözaltına alındı.

Öte yandan, sendikaların İstanbul temsilcileri Kazancı Yokuşunda toplandı. 1 Mayıs 1977’de ölenleri anan kalabalık, buradan Cumhuriyet Anıtı’na geçti ve anıta çelenk bıraktı.

ANKARA VE İZMİR

Başkent’te kutlamaların adresi ise Sıhhiye Meydanı oldu. Kalabalık kortej halinde meydana yürürken, zaman zaman küçük gerginlikler yaşandı. Kutlamalarsa genel olarak olaysız geçti. ,

İzmir’de Basmane Meydanı’nda toplanan binlerce kişi de sloganlarla Gündoğdu Meydanı’na yürüdü. Kutlamalar Gündoğdu Meydanında sürerken, güvenlik güçleri ile bazı eylemciler arasında yaşanan arbedede yaralananlar oldu.

Kaynak: İHA