Üzülmez’den Turizm Hamlesi

İlçenin tanıtımı için Suudi Arabistan’dan gelen basın heyeti Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’i makamında ziyaret etti.

Üzülmez’den Turizm Hamlesi

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kartepe ilçesinin tanıtımına katkı vermeleri için ilçede konuk ettiği Arap basın heyetini makamında ağırladı. Üzülmez, heyette bulunan gazetecilere ve basın mensuplarına ilçe hakkında bilgiler verirken, basın mensupları da bulundukları kuruluşları hakkında Başkan Üzlmez'e bilgiler de verdiler.

Arap misafir ve yatırımcılara her zaman kapılarının açık olduğunu belirten Başkan Üzülmez, “Kartepe Belediyesi ve ilçemiz için hafızalarınızda güzel algılar bıraka bilmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Daha önce ticaret ateşenizle de yaptığımız görüşmede de belirttiğim bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Özellikle Arap misafir ve yatırımcıların her ülkede olduğu gibi simsarların eline düşmemesi için öncelikle bizlerle kurumsal bağlantı kurulmasını istiyoruz. Yazılarınızda yatırımcı ve misafirler olarak ilçemize gelmek isteyen vatandaşlarınızı Kartepe Belediyesi ile kurumsal iletişim kurabilmeleri için valilik bünyesinde turizm destinasyon ofisi kurmayı planlıyoruz. Kartepe’nin uluslararası düzeyde gelişmesi için bir takım yatırımlar yaptık. Teleferik yatırımı için Suudi Arabistan ve Dubai’den de firmalar var. Gölün üzerinden zirveye çıkan teleferik projesi yanında otel projelerine ilgi duyan yatırımcıları ilçemize bekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da Kartepe’nin turizm anlamında gelişmesi adına yakından takip edip ve destekliyor. İlçedeki mevcut turizm olanaklarını canlandırmak ve yeni turizm hamleleri yapmak için 'Cennetten Bir Köşe' sloganıyla ilçenin turizm değerlerini ve güzelliklerini yansıtacağımız 14-17 Nisan tarihleri arasındaki Riyad Turizm Fuarı’nda da katkı ve desteklerinizi bekliyorum” dedi.

Kaynak: İHA