Schulz-kılıçdaroğlu Görüşmesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz ile görüşmesinde, "Aday listelerimizi açıkladık. Son derece olumlu tepkiler alıyoruz" dedi.

CHP Basın Birimi'nden AP Başkanı Schulz ile Genel Başkan Kılıçdaroğlu arasında dün akşam parti genel merkezinde gerçekleşen görüşmeye ilişkin yazılı açıklama yapıldı.
Açıklamaya göre Schulz, Kılıçdaroğlu'na, "Başbakan olduğunuzda da görüşme dileğiyle Haziran'dan itibaren" diyerek, seçim süreciyle ilgili bilgi sordu. Kılıçdaroğlu'nun, "Bu yorum güzel" demesi üzerine Martin Schulz, "Biz de ümit ediyoruz" karşılığını verdi.
Aday listelerinin açıklandığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Son derece olumlu tepkiler alıyoruz" dedi.

Halkın önüne çıkmak için çok güzel projeler hazırladıklarını anlatan Kılıçdaroğlu, Schulz'a şunları söyledi:
"Sokaktaki vatandaşın özellikle ekonomik açıdan çok ciddi sorunları var. O sorunları çözmek için bizim güzel projeler hazırlamamız lazım. Vatandaşın borcu konusunda bir projemiz var. Yoksulluğu sonlandırmak için bir projemiz var. Emeklilerle ilgili bir projemiz var. Onların aldığı aylıklar çok düşük. Yani sonuçta çok iddialı projelerimiz var."
Açıklamaya göre, Schulz ile Kılıçdaroğlu'nun görüşmesine, CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik ile milletvekilleri Aylin Nazlıaka ve Aykan Erdemir de katıldı.

Kaynak: AA