Rekabet Kurulu'ndan Nuh Çimento ve Nuh Beton'a Soruşturma

Rekabet Kurulu, Nuh Çimento Sanayi AŞ ve Nuh Beton AŞ hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Kurul, "Nuh Çimento AŞ'nin, İstanbul Anadolu Yakası'nda (İzmit dahil) çimento pazarında hakim durumda olduğu, hazır beton pazarında faaliyet gösteren Nuh Beton AŞ için çimento fiyatlarını maliyetin altında belirlediği, bu suretle, fiyat sıkıştırması uygulaması ile Rekabetin Korunması Hakkında Kanunu ihlal ettiği" iddiasını içeren şikayet başvurusunu, Danıştay 13. Dairesinin kararı üzerine yeniden değerlendirdi.
Duyuruya göre Kurul, bahse konu şikayet nedeniyle daha önce yapılan ön araştırmada, fiyat sıkıştırması ve mal vermeyi reddetme eylemlerinin koşullarının oluşup oluşmadığı inceleyerek, 7 Ekim 2010 tarihinde şikayetin reddine ve soruşturma açılmamasına karar verdi. Anılan Kurul kararı, şikayetçi tarafından açılan dava sonucunda Danıştay 13. Dairesinin 25 Kasım 2014 tarihli kararı ile iptal edildi.
Buna göre, dosyada yer alan bilgi ve belgeleri 26 Mart 2015 tarihli toplantısında müzakere eden Kurul, söz konusu kanunun 41. maddesi uyarınca, Nuh Çimento Sanayi AŞ ve Nuh Beton AŞ hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.
Kaynak: AA