İşitme Cihazı Alabilmek İçin Yardım Bekliyor

İçel'in Anamur ilçesinde bir kulağı doğuştan duymayan 13 yaşındaki Benanur Turin, duyma kaybı yaşadığı diğer kulağına işitme cihazı alabilmek için yardım bekliyor.

Anne Ayşe Turin, gazetecilere yaptığı açıklamada, doğuştan bir kulağı duymayan kızının 3 yıl önce ise diğer kulağında duyma kaybı olmaya başladığını söyledi.

Tedavisi yapılan kızının sağlıklı duyması için işitme cihazı kullanması gerektiğinin söylendiğini aktaran Turin, "Cihazın bedeli 3 bin lira civarında. Eşim hurda toplayarak evin geçimini sağlamaya çalışıyor. Kaymakamlığa başvurduk. Sağolsunlar bize bin lira yardımda bulundular. Paranın geri kalanını toplamak için yardıma ihtiyacımız var" dedi.

Baba Adem Turin ise hurda malzemeleri toplayarak 4 çocuğunun geçimini sağlamaya çalıştığını anlatarak, kızının ihtiyacı olan cihazı alabilmek için hayırseverlerden yardım beklediklerini ifade etti.

Anamur Ortaokulu özel eğitim sınıfında öğrenim gören Benanur ise cihazın alınması halinde derslerini daha rahat dinleyebileceğini söyledi.

Kaynak: AA