Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Forslu Baklava Sürprizi

4. Türk Patent Ödülleri törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Cumhurbaşkanlığı forsu şeklinde ve sarı-kırmızı olarak hazırlanan baklava sürprizi yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Forslu Baklava Sürprizi
Patenti alınan Gaziantep baklavalarının tanıtıldığı standı gezen Cumhurbaşkanı Erdoğan, baklavanın sarı-kırmızı renklerine dikkati çekerek, “Bunu yaparken Fenerli yapmalıydınız” diyerek güldü.
4. Türk Patent Ödülleri töreni katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tören öncesinde patenti alınmış Kayseri sucuk ve pastırması ile Gaziantep baklavalarının tanıtıldığı stantları gezdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından Gaziantep yöresine ait baklavalar tanıtıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep Belediye Başkanı Şahin’e, “Gıdanın TSE standardı olmaz, çünkü mekanik değildir, değişkendir” dedi.

“FORSLU BAKLAVA SÜRPRİZİ”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep baklavalarının tanıtıldığı stantta bir sürprizle de karşılaştı.

Cumhurbaşkanlığı forsu şeklinde ve sarı-kırmızı renklerde hazırlanan baklavayı gören Cumhurbaşkanı Erdoğan, baklavanın renkli olmasına atıfta bulunarak, baklavanın organik olup olmadığını, renklendirmede kullanılan boyanın gıda için uygun olup olmadığını sordu.

Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu’nun, renklendirmede organik gıda boyalarının kullanıldığını söylemesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, baklavanın güvenle yenilebileceğini söyledi.

“GIDA SEKTÖRÜNDE DE BU ŞEKİLDE ADETA BİR MERKEZ KONUMUNDA”
Gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, baklavaların görüntüsüne bakıldığı zaman tamamen bir cazibe merkezi olduğunu dile getirdi.

Gaziantep’in özellikle baklavalarıyla, kebabıyla çok meşhur olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep’in 264 çeşit yemeğinin olduğunu, bu noktada Gaziantep’in sanayisiyle olduğu gibi gıda sektöründe de bu şekilde adeta bir merkez konumunda olduğunu vurguladı.

“BUNU YAPARKEN FENERLİ YAPMALIYDINIZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, alt yapısıyla, üst yapısıyla değişen bir Gaziantep’in bulunduğuna dikkat çekerek, “Gaziantep’in bugünlere gelmesinde emeği geçen hükümetlerimizi, yerel yönetimlerimizi gerçekten kutluyorum. Bundan sonrada bu başarıların artarak devam edeceğine inanıyorum” diye konuştu.

Gaziantep’in gıda da bile patent alan bir il olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazianteplilere hayırlı olması dileğinde bulundu.

Forslu baklavanın görünüşünün de güzel olduğunu ifade eden Erdoğan, baklavanın sarı-kırmızı renklerine dikkati çekerek, “Bunu yaparken Fenerli yapmalıydınız” diyerek güldü.

“SÖZDE DEĞİL KAĞIT ÜZERİNDE YAPACAĞIZ”
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk kez bir ürünün AB işareti aldığına dikkat çekti.

Bunun çok önemli bir durum olduğunu, bunun için 5 yıl mücadele verildiğinin altını çizen Şahin, “Şimdi biz yeni bir dünyada, yeni bir Türkiye vizyonu ile gidiyoruz. Dolayısıyla standartları olan ve bu standartlara göre her türlü ürünü alt yapı koyan bir bakış açısıyla yola devam etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Baklavanın, bakırın, fıstığın ve zeytinin coğrafi işaretlerini aldıklarına vurgu yapan Şahin, aksi takdirde komşu ülkelere bunun kaptırıldığını aktardı.

Başkan Şahin’in Türk ürünlerinin Avrupa’da Yunan ürünü gibi lansmanının yapıldığını belirterek, “Bunlar bize ait, bizim toprağımıza ait. Şimdi artık biz buna sahip çıkıyoruz. Yunanistan’ın bizim diyeceği bir şey kalmadı. Şuanda bugün bile bizim başvurduğumuz ürünlerimiz var. Bunların hepsini biz sözde değil kağıt üzerinde yapacağız” dedi.

“KALORİSİ EN DÜŞÜK BAKLAVA ANTEP’İN”
Bu konuda iddialı olduklarını kaydeden Başkan Şahin, Cumhurbaşkanlığı forsu şeklinde ve sarı-kırmızı olarak hazırlanan baklava ile ilgili açıklamalarda da bulundu. Şahin, Cumhurbaşkanlığı Forsu şeklinde yapılan baklavanın yapımı için çok emek verildiğini söyledi.

Baklavaların içerisinde en kalorisi düşün olan baklavanın Gaziantep baklavası olduğunu konusunda iddialı açıklamalarda buluna Başkan Şahin, hamur, şeker ve fıstıkların kaliteli olmasını örnek verdi.
Kaynak: İHA