Kızıltepe'de Okul Yapımı Çalışmaları

Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sabahattin Genç, öğrencilerin daha rahat eğitim göreceği ve yapımı devam etmekte olan okulların önümüzdeki eğitim öğretim yılında faaliyete geçeceğini söyledi.

Okulların yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Genç, Kızltepe'de yapuımı süren 32 derslikli ve 300 öğrenci kapasiteli yurdu bulunan imam hatip lisesinin önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetiştirlmesi için çalışmaların tüm hızılyla devam ettiğini belirtti.

İlçede yapımı devam etmekte olan diğer okulları da önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi ve yeni okulların yapımı için çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini dile getiren Genç, şöyle konuştu:
"İmam hatip lisesinin haricinde de Mesleki Teknik Eğitim Lisesi için 17 derslikli ek bina inşaatı devam ediyor. Geçen hafta itibariyle Ali Rıza Alparslan Anadolu Lisesini yanında bulunan 24 derslikli Turgut Özal İlkokulu binasınıda teslim aldık. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında faaliyete girecek. 2015 eğitim öğretim yılı ve yatırım programı çerçevesinde 15 tane okulun yapımı ile ilgili dosyayı il mili eğitim müdürlüğüne teslim ettik. İlçemizde bulunan eski maliye binasını okula çevirme planımız var. Bakanlığımıza illettik. Bu konudaki talebimizi de defterdarlığımız aracılığıyla Maliye Bakanlığı'na da ilettik. Cevabı bekliyoruz."
Kaynak: AA