'Güzelköy' Daha Da Güzelleşiyor

Orman Genel Müdürlüğü ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) arasında yapılan protokol ile hazırlanan Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında, Yatağan'ın Bozüyük Mahallesi'nde yol kenarlarına zakkum ve fıstık çamı dikiliyor.

Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında, Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılmak üzere 32 işçi alındı. Bu işçilerin, iki ayda ilçenin farklı noktalarında dikim ve bakım işlerini yürüteceği öğrenildi.
Yatağan Orman İşletme Müdürü Mehmet İşçi, yaptığı açıklamada, 60 kişilik bir kontenjanı olmasına rağmen iş için 32 kişinin başvuru yaptığını söyledi.

Kura çekimine gerek kalmadan başvuruda bulunan herkesin işe alındığını kaydeden İşçi, 2 ay boyunca çalışacak işçilerin, sigorta primlerinin İŞKUR tarafından yatırılacağını, çalışanlara asgari ücret verileceğini bildirdi.
İşçilerin, müdürlük bünyesinde faaliyetlere başladığını kaydeden İşçi, "İŞKUR ile yapılan protokol çerçevesinde işe alınan 32 işçimiz, Bozüyük Mahallesi'nde zakkum ve fıstık çamı dikimine başladı.

3 gün süreceği tahmin edilen çalışmanın ardından, ilçemizin birçok yerinde buna benzer çalışmalar yürüteceğiz" dedi.

Bozüyük Mahallesi Muhtarı Vahdet Beçin ise "Güzel Köylü" adlı dizinin çekimlerinin de yapıldığı mahallede, çevre peyzajının sürdüğünü söyledi.

Ahmet Yüksel Caddesi'nin kenarlarına 500 zakkum ve fıstık çamı dikimine başlandığını anlatan Beçin, "Dikimin yapıldığı cadde, dizi çekimlerini takip etmek isteyen vatandaşlar tarafından yoğun şekilde kullanılıyor. Burada bir peyzaj çalışması yapılması, bizleri ve ziyaretçilerimizi çok mutlu etti" diye konuştu.

Kaynak: AA