Ekvador Lideri tişört kurbanı oldu

Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen genç bir destekleyicisinin giydiği “Aptalla Beraberim” tişörtünün kurbanı oldu.

Ekvador Lideri tişört kurbanı oldu
Serbest kıyafetle şehirde gezmekte olan Ekvador Devlet Başkanı Correa, genç bir destekleyicisinin kendisiyle fotoğraf çektirme isteğini geri çevirmedi. Ancak üzerinde İngilizce “Aptalla Beraberim” yazılı ve Ekvador liderinin bulunduğu tarafa doğru ok işareti bulunan bir tişört giyen çocukla çektirdiği fotoğraf sosyal medyada yayılınca, Correa dalga konusu oldu. Twitter’da, Correa’nın kullandığı MashiRafael kullanıcı adına atıfta bulunularak “IAmWithStupidMashi” (Aptal Mashi ile Beraberim) hashtagi Ekvador’da günün en yüksek trendleri arasına girerken, “CIA’den casus bir çocuk hükümetin istikrarını bozmaya çalışıyor, bu harika bir manşet olur”, “O çocuk okulda bir mevki istediğinde ne olacağını görelim” gibi dalgacı tweetler atıldı.

Fotoğrafın, Ekvador’un Facebook üzerindeki mizahi sayfasında paylaşılması üzerine de çocuğun annesi fotoğrafı koyanlarla iletişime geçerek kaldırılmasını istedi. Anne, çocuğunun herhangi kötü bir niyeti olmadığını, tişörtte ne yazdığını bilmediğini dile getirdi.

Öte yandan, Devlet Başkanı Rafael Correa’nın destekleyicileri de, Ekvadorlu liderin sosyal medyada dalga konusu olmasının ardından karşı atak yaptı. WeAreWithYouMashi (Seninleyiz Mashi) hashtagi ile tweetler atan destekleyiciler günün trendlerine girmeyi başardı.
Kaynak: İHA