Burhaniye’de Girişimcilik Eğitimi Başladı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Ticaret Odası (BTO) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Balıkesir Hizmet Merkez Müdürlüğü arasında imzalanan "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" protokolü hayata geçirildi.

Burhaniye’de Girişimcilik Eğitimi Başladı
03 Nisan Cuma günü yapılan mülakat neticesinde seçilen 30 aday ile 08 Nisan ile 17 Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlenecek Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Ticaret Odası Konferans Salonunda başladı.


Murat Taşkın’ın verdiği eğitimi bitirerek sertifikalarını alan girişimci adaylarının yeni girişimci desteğine başvurabileceklerini anlatan Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Sarıbaş,” Girişimci adayları, işletmelerini kurmalarının ardından projeleriyle birlikte KOSGEB Yeni Girişimci Desteği’ne başvuru yapabileceklerdir. Projelerin kabul edilmesi halinde Yeni Girişimci Desteği’nde destek oranı kadın girişimciler ve engelli girişimciler için %80, erkek girişimciler için %70 olmak üzere 30.000 TL’ye kadar hibe, 70.000 TL’ye kadar geri ödemeli destek verilebilmektedir” dedi.

Kaynak: İHA