Borçka Kaymakamı Öztürk Ahşap ve Hat Oyma Kursunu Ziyaret Etti

Borçka Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, ahşap ve hat oyma kursunu ziyaret etti.

Kaymakam Öztürk, Belediye Başkanı Aslan Atan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır, Acarlar Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhammet Ardıç ile MYO salonundaki kursu ziyaret ederek kursiyerlerle sohbet etti.
Kaymakam Öztürk, İŞKUR destekli kursa erkeklerden çok kadınların başvuruda bulunduğunu belirterek, "Kereste kesmek, zımpara yapmak, ağaç oymak gibi zor işlerde boy gösteren kadınlar, ahşap oymacılığının ilk aşamasından itibaren üretimde rol oynamaya başladı.

Genelde erkek mesleği olarak bilinen oymacılık sanatında kendilerini kanıtlayan kadın ustalarımızın yaptıkları işlerden gurur duymalarını isterim. Umarım buradaki kursiyerlerimiz bundan sonra hayatlarında ev ekonomisinin yanı sıra ilçe turizmine de katkı sunarlar" dedi.

Belediye Başkanı Atan ise Türkiye'nin en büyük sıkıntısının mesleksizlik olduğunu ifade ederek, "Bakanlığımız bu tür uygulamalarla, mesleksiz insanları meslekli haline getirmektir. Borçkalı bayanların çok hamarat ve marifetli olduğunu gördük, kabiliyetlerini eserleriyle ortaya çıkardılar. Bir anlamda dantelin motiflerini ahşaba işlediler. Girişimci ve üretken bayanlarımızı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Ahşap ve hat oyma sanatı ustası Gökhan Bayyurt, kursa yaklaşık 30 kadın kursiyerin katıldığını kaydetti.

Kaynak: AA