Batman'da İşçi Eylemi

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı(TPAO) bünyesindeki TPIC işçileri geçici olarak işten çıkartılma süresinin uzatıldığını savunan bir grup basın açıklaması yaptı.

Batman Atatürk Parkı'ndaki açıklamaya Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir ile bağımsız milletvekili adayı Salih Gök de katılarak işçilere destek verdi. Grup açıklamanın ardından AK Parti İl Başkanlığı'na geçerek, İl Başkanı Diyaeddin Uçar ile görüştü.
Grup adına konuşan Müslüm Şahin, kendileri ile ilgili gelişmeleri basından öğrendiklerini ileri sürerek, "3-4 ay önce işten çıkartıldık, hesaplarımıza asgari ücret yatırıldı. Bizlere bunun kısa sürede çözüleceği söylendi. Ancak basından öğreniyoruz ki bu sürecin 12 ay daha uzatılmış" dedi.

İl Başkanı Uçar ise işçilerin sorunun çözümü için Ankara'da TPAO Genel Müdürü Besim Şişman ile görüştüklerini belirterek, "İşçilerimizin sorununun çözümü için çalışıyoruz. Onları yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. Bu sorunun çözüme kavuşturulması için konuyu yeniden Ankara'da yetkililere aktaracağız" diye konuştu.

Kaynak: AA