Aso'dan Ebru Sergisi

Ankara Sanayi Odası (ASO) tarafından düzenlenen "Ressam Gülseren Sönmez:Murakka Esma-Ül Hüsna (Allah'ın Adları)" konulu ebru sergisi, ASO Kültür Merkezi'nde açıldı.

Oda'dan yapılan açıklamaya göre, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, serginin açılışında yaptığı konuşmada, özellikle ebru sanatının, milli bir sanat olduğunu ifade etti.

Özdebir, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Bizler Orta Asya'dan bu sanatı alıp ülkemize getirip çok zenginleştirdik. Bu milli sanatımızı yaşatmamız lazım. Bunun içinde ebru
sanatından anlayan insanlarla, bu sanata ilgi duyan sanayicilerimizi bir araya getirmeliyiz ki ebru sanatı daha da gelişsin. Osmanlı döneminde gerek edebiyatta gerekse güzel sanatlarda çok önemli eserler ortaya çıkmış. Çünkü padişahlar sanatı desteklemişler. Bizler de Ankara'yı, kültür ve sanatta biraz daha ileri götürmek amacıyla ASO Kültür Merkezi'ni açarak burayı sanatçılarımızla paylaşmaya karar verdik."
Ressam Gülseren Sönmez ise sanayicinin sanata önem vermesi gerektiğine işaret ederek, tarih boyunca sanatın gelişmesinde ekonominin büyük payı olduğunu belirtti.

Ressam Gülseren Sönmez açılışın ardından ASO Başkanı Nurettin Özdebir'in ebru tekniği ile bir portresini yaptı.
Sergi, ASO Kültür Merkezi'nde nisan ayı sonuna kadar ziyarete açık olacak.
Kaynak: AA