Söğüt'te 'Tarımda İş Güvenliği' Eğitimi

Bilecik'in SöğŸüt İlçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe MüdürlüğŸü ile İlçe Jandarma KomutanlığŸı işŸbirliğŸinde çiftçilere "Tarımda işŸ güvenliğŸi" eğŸitimi verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür Vekili Nuri Tuna, doğŸru tarım ve hayvancılık uygulamaları, trafik kurallarına riayet etmeleri, kırsal alanda üretim ve istihdamı artırmak amacıyla köylerde eğŸitim verildiğŸini bildirdi.
Tuna, hayvan hareketleri, küpeleme, aşŸılama, hastalıklar, tarımsal ve hayvancılık desteklemeleri ile et ve süt verimini artırma konularında teknik elemanlar tarafından bilgiler verildiğŸini söyledi.

İlçe Jandarma Komutanı üsteğŸmen Hakan Gezgin ve ilgili komutanlar da can ve mal güvenliğŸi ile dolandırıcılık, traktör kullanımında güvenlik kuralları, römork yüklenmesinde dikkat edilecek hususlar, traktörde olması gereken donanımlar ve faydaları ile karayolları kanununun ilgili maddeleri hakkında bilgi verdi.
EğŸitimlerin faydalı geçtiğŸini belirten Tuna, tarımsal faaliyetlerin yoğŸun olduğŸu köylerde eğŸitimlerin devam edeceğŸini söyledi.

 
Kaynak: AA