Okulda Giyim Mağazası Açtılar

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Güzelyurt köyünde faaliyet gösteren Dağardı İlköğretim ve Ortaokulu'nda görev yapan öğretmen ve idareciler, sosyal sorumluluk projesi kapsamında ihtiyaç sahibi öğrencileri sevindirmek için vatandaşlarında desteğini alarak giyim mağazası açtı.

Okulda Giyim Mağazası Açtılar

Okul Müdürü Erkut Özyurt, 'kullanmadığın eşyaları getir, bir yetimi sevindir' projesine Simav Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi’nin de destek vermesiyle Dağardı köyünün yanı sıra Simav ilçe merkezi ve köylerinde yaşayan vatandaşlardan topladıkları pek çok çocuk giysisi için okulda mağaza açtıklarını söyledi.

Giyim mağazasının veliler ve öğretmenlerin de katılımı ile günün belirli saatlerinde açık tutulduğuna vurgu yapan Özyurt, “Önceden belirlenen ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz mağazamıza gelerek istedikleri eşyaları bedava alıp götürüyorlar. Onların yüzünün güldüğünü görmek bize mutluluk veriyor” dedi.

Ev hanımı Melek Kurhan (42), “Okulumuzun projesine destek vermek için buraya severek ve isteyerek geliyoruz. İhtiyaç duyduğu eşyayı alan öğrencinin mutluluğuna tanık olmak beni de mutlu ediyor” diye konuştu.

Öğrenci velisi Ramazan Kurhan (46), “Öncelikle böyle bir projeyi hayata geçiren öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Okulumuzda gerçekten çok başarılı çalışmalar yapılıyor. Bunlardan bir tanesi de kullanmadığın eşyaları getir bir yetimi sevindir projesi. Bu sayede köyümüzde ihtiyaç sahibi pek çok öğrenci sevindiriliyor. Veliler olarak bizlerde bu projeye eşya toplama ve öğrencilere dağıtımında destek veriyoruz. Çok mutlu oluyoruz” dedi.

Matematik öğretmeni Tuğçe Damla Dinçer (45), “Yöremizin çocuklarının gelir seviyesi biraz düşük. Onlar için yapılan bu projenin başarıya ulaşması için bizlerde öğretmenler olarak elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz. Çok mutluyuz” dedi.

Öğretmen Raif Topuz (36), “İhtiyaç sahibi öğrencilerimizi sevindiren projemize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Hem bizi hem de ihtiyaç sahibi öğrencilerimizi sevindiriyorlar” şeklinde konuştu.

Proje sayesinde okulda okuyan ihtiyaç sahibi öğrenciler isteyip de alamadıkları giysilere bedava sahip olmanın mutluluğunu yaşıyor

Kaynak: İHA