Mardin'de 'meyveciliğin Geliştirilmesi Ortak Mali Destek Programı'Toplantısı Yapıldı

Mardin’de 'Meyveciliğin geliştirilmesi ortak mali destek programı' bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Mardin'de 'meyveciliğin Geliştirilmesi Ortak Mali Destek Programı'Toplantısı Yapıldı

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından finanse edilen ve Mardin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü organizasyonuyla '2015 yılı meyveciliğin geliştirilmesi ortak mali destek programı' kapsamında Mardin’deki çiftçilere bu yıl verilecek 2.5 milyon lira yüzde 75 hibe desteğinin bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Mardin Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen tanıtım ve bilgilendirme toplantısında konuşman Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, projeye önemsediklerini söyledi.

Bu projesinin amacına ulaşması için her türlü desteği vereceğini dile getiren Demir, organik tarımın önemine değindi. Mardin Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Elçin ise meyveciliğin geliştirilmesi ortak mali destek programıyla bir başlangıç yaptıklarını ve yeni projeler üretmeye devam edeceklerini söyledi.

Elçin, meyve bahçesi kurmak isteyenlere yüzde 75 hibe desteği verileceğini kaydetti.

DİKA Genel Sekreter Vekili M. Emin Paça da proje hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Paça, "Programın 4 il için toplam bütçesi 10 milyon lira olup Bölge’deki her ile 2 milyon 500 bin lira kaynak ayrılmıştır. Desteklenecek olan meyve bahçeleri Siirt ve Şırnak için en az 3 dönüm en fazla 50 dönüm Mardin ve Batman için en az 5, en fazla 50 dönüm olması şartıyla yüzde 75 oranında hibe verilecektir" dedi.

Kaynak: İHA