Köyde Yaşayan Kadınlar, Sporla Obeziteden Korunacak

Kırklareli Sağlık Müdürlüğünce hazırlanan "Obezite Kaderimiz Değil Projesi" kapsamında, 14 köy ile bir beldede 180 kadına spor ve beslenme eğitimi verildi.

Proje Koordinatör Yardımcısı Selçuk Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trakya Kalkınma Ajansının desteklediği projenin, Pınarhisar ilçesine bağlı 14 köy ile bir beldede yürütüldüğünü söyledi.

Proje kapsamında 180 kadına eğitimler verildiğini belirten Öztürk, şöyle konuştu:
"Proje çalışmaları yaklaşık bir yıldır devam ediyor. Proje çalışmalarımız için en uygun ilçenin Pınarhisar olduğunu belirledik. Kısa bir sürede 14 köy ile bir beldede çalışmalara başlayarak obeziteye meyilli 180 kadını tespit ettik. Çalışmalarımız kapsamında köy köy gezerek kadınlarımıza eğitimler verdik. Projenin olumlu sonuçlarını görmeye başladık. Köylü kadınlarımız spor ile fazla kilolarından kurtulacak."
Öztürk, kadınların projeye yoğun ilgi gösterdiklerini ifade ederek, projeyi genişleterek devam ettirmek istediklerini vurguladı.
Proje kapsamında 14 köy ile bir beldeye spor kompleksi yapılacağını dile getiren Öztürk, "Vermiş olduğumuz eğitimlerle kadınlarımız evlerinde de spor yapabilecek. Beslenmelerine de önem göstererek fazla kilolarından kurtulacak" diye konuştu.

Öztürk, kadınlara Longoz Ormanları'nda spor yaptırmayı da hedeflediklerini kaydetti.

Kaynak: AA