Antalya Tabip Odası'ndan Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddete Tepki

Antalya Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Nihan Keysan, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin giderek artığını bildirdi.

Keysan, Antalya Tabip Odasında düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin giderek arttığını, yakın zamanda Gündoğmuş ilçesinde bir sağlık çalışanının sözlü ve fiziksel şiddete uğradığına kaydetti.

Keysan, dava süreci devam ettiği için ismini açıklamak istemedikleri hekim arkadaşlarının şiddete maruz kaldığını belirterek, "Hekim arkadaşımız, görevi olmayan bir konuda, rapor isteyen şahsın isteğini reddetmesi üzerine hakaret, tehdit ve darp girişimine maruz kalmıştır" dedi.

Baskı, rekabet, korkudan uzak çalışmak istediklerini dile getiren Keysan, hekimlerin yıllarca eğitim aldığını, uymaları gereken etik ve bilimsel kurallar olduğunu belirtti.

Keysan, hergün hastanelerde, 112 acil ambulanslarında ve aile sağlığı merkezlerinde sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarını yaşandığını ifade ederek, "Son bir haftada bir acil hekim uzmanı sırtından bıçaklanmış, bir kadın doğum uzmanı darp edilmiş, bir aile sağlığı merkezi basılmış, bazı olaylar ise idareciler tarafından örtbas edilip ve şikayetler engellenmiştir" diye konuştu.

Keysan, Türk Tabipleri Birliğinin, Dünya Tabipler Birliğine başvurarak, sağlık çalışanı Ersin Arslan'nın öldürüldüğü 17 Nisan'ın "Dünya Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü" kabul edilmesini talep ettiğini söyledi.

Keysan, Antalya Tabip Odası olarak şiddete karşı mücadele etmek için eylem ve etkinlikler düzenleyeceklerini bildirdi.
Kaynak: AA