Başkan Arslan, 1 Yıllık Çalışmalarını Değerlendirdi

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimlerinde 2’inci kez belediye başkan seçilmesinin ardından 2’inci dönem 1’inci yıl değerlendirme toplantısı düzenledi.

Başkan Arslan, 1 Yıllık Çalışmalarını Değerlendirdi
Başkan Arslan, Taşköprü’de olmazsa olmaz projelere imza atmaya devam edeceklerini kaydetti.


Taşköprü Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, 1 yıllık çalışmalarını değerlendiren Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Taşköprü’de 5 yıllık ilk dönemlerinde güzel işlere imza attıklarını ve bunun neticesinde Taşköprü halkının kendilerine bir dönem daha teveccüh gösterdiğini belirterek, Taşköprü halkının her şeyin en iyisine ve güzeline layık olduğunun bilincinde olduklarını ve 2. dönemlerinde de ilçe için olmazsa olmaz projelere imza atmaya devam edeceklerini kaydetti.

“CUMHURİYET MEYDANI TAŞKÖPRÜ’YE YAKIŞACAK”
2 milyon TL’lik Cumhuriyet Meydanı Projesi ve Yeraltı otoparkı projesine önümüzdeki günlerde başlanacağını ifade eden Başkan Arslan, bunun öncesinde projenin alt yapı çalışmalarının tamamlandığını ve Cumhuriyet Meydanı’nın ilçeye yakışan bir görünüme kavuşmasını önemsediklerini belirtti.

Taşköprü’nün öncelikli bir diğer projesinin Organize Sanayi Bölgesi olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Arslan, geçtiğimiz yıl Taşköprü ziyareti sırasında Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Fikri Işık’ın Taşköprü’ye OSB’nin müjdesini vermesi ve 25 Mart 2014 tarihinde Kastamonu mitinginde dönemin Başbakanı şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yine bu sözü tekrarlamasının ardından Taşköprü OSB’de işlerin oldukça olumlu seyrettiğini ifade ederek, Taşköprü OSB’nin beklenilen üzerinde ilerlediğini ve kısa süre içerisinde Taşköprü OSB’de fabrikaların bacaların tüteceğinden kimsenin şüphesinin olmamasını istedi.

“HASANLI GÖLETİ, İÇME SUYU SIKINTISINI GİDERECEK”
Taşköprü için söz verdikleri diğer bir projenin Hasanlı Göleti İçme Suyu Projesi’nin olduğunu hatırlatan Başkan Arslan, müteahhit firmanın çalışmalarına hızlı bir şekilde başladığını ve kısa sürede bu göletin tamamlanmasının ardından kendilerinin de Belediye olarak halkın sağlığı için içme suyu şebekesini hazırladıklarını sürdürdüklerini söyledi.

Başkan Arslan, içme suyu şebekesinin yakın zamanda ihale edileceğini ve kendileri için halk sağlığının her şeyden önemli olduğunu kaydetti.

“POMPEİOPOLİS TURİZME AÇILACAK”
Pompeiopolis Antik Kenti’nin Taşköprü’de yakın zamanda turizme açılması için çalışmaların hızla sürdüğünü açıklayan Başkan Arslan, “İlçemiz Zımbıllı Tepe’de bulunan Pompeiopolis Antik Kenti’nin ilçe turizmine kazandırılması için 2006 yılı Bakanlar Kurulu kararıyla başlanan kazı çalışmaları bu yıl 10. kazı dönemi ile devam edecek. Başta Antik Tiyatro olmak üzere elde edilen bulgular antik kentin önemini ve turizm potansiyelini ortaya koymaktadır. İlçemiz Pompeiopolis Antik Kenti alanında bulunan deponun kapalı ören yeri olarak düzenlemesi yapılarak Depo Müze haline dönüştürüldü ve faaliyete geçirildi. 2014 yılı kazı çalışmalarında Türkiye Seyahat Acenteleri Başkanı Başaran Ulusoy, Kastamonu Valimiz Sayın Şehmus Günaydın ile birlikte kazı çalışmalarını ziyaret etmiş ve kazı daki olumlu gelişmeler nedeniyle Pompeipolis Antik Kentinin bir an önce turizme açılması için 100 bin kazıya yardımda bulunmuşlardır” diye konuştu.

“GAZLIBEZ İLE İLGİLİ BİZE YÖNELİK DEDİKODULARI SAHİPLERİ YALANLADI”
Gece gündüz demeden tüm belediye meclis üyesi arkadaşları ve belediye personeli ile birlikte Taşköprü’ye hizmet peşinde koştuklarını aktaran Başkan Arslan, “Tüm bunlara rağmen bazı çevreler tarafından hakkımızda kasıtlı olarak dedikodular çıkartılmaya çalışılıyor. Bunlardan biri de ilçemizin en verimli çalışan sanayi kuruluşlarından Ongun Tekstil Gazlıbez Fabrikası’nın belediye ile sorunu olup, ilçemizdeki fabrikayı kapatacakları yönünde çıkarılan sözlerdir. Geçtiğimiz hafta İstanbul’dan ilçemize gelerek şahsımı ziyaret eden fabrika sahipleri, bugüne kadar verdiğimiz desteklerden dolayı bize teşekkür edip, böyle dedikodulardan kendilerinin de rahatsızlık duyduklarını ve fabrikalarının Taşköprü’de çalışmaya devam edeceğini, hatta bizimde vereceğimiz katkı ile kapasite artırımına gideceklerini söylediler” dedi.

Geçtiğimiz yıl yapımı tamamlanan bölgedeki tek Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin işletmesini önümüzdeki günlerde müteahhit firmadan teslim alacaklarını kaydeden Arslan, Kornapa Köyü sınırları içerisinde yer alan katı atık aktarma istasyonunun da tamamlandığını ve ilçelerinde ki katı atıkların önümüzdeki haftalarda Devrekani’ye yapılan Katı Atık Düzenli Depolama Tesisine taşınacağını ifade etti.

“TAŞKÖPRÜ MYO’DA ÖĞRENCİ SAYISI BİN 150’YE YÜKSELDİ”
2009 yılında yapımına başlanılan ve 2010 yılında eğitim-öğretime başlayan Taşköprü Meslek Yüksek Okulu’nda yaptıkları girişimler sonucu bölüm sayısının 10 ve öğrenci sayısının da bin 150’ye yükseldiğini anlatan Taşköprü Belediye Başkanı Arslan, şöyle devam etti: “Taşköprü ilçemizin dünyaca meşhur olan ve yaklaşık 4 bin üreticimizin Beyaz Altın Sarımsaktan emeğinin karşılığını daha iyi alabilmesi için Taşköprü Belediyesi olarak Taşköprü Kaymakamlığı, Tarım Gıda Hayvancılık ilçe Müdürlüğü, Ziraat Odası Başkanlığı ve Sarımsak Üreticileri Birliği ile beraber sap darası uygulamasının kaldırılmasını sağladık. Taşköprü Belediyemizin Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile ortaklaşa yürüttüğü “Taşköprü Kent Merkezi’nde Trafik Sorunlarının Tespit ve Çözüm Projesi”nde sonuç aşamasına gelindi. Ve öncelikli olarak parkomat sistemine geçilerek daha sonraki süreçte cadde ve sokakların yön ve park uygulaması düzenlemesi yapılacak. Her yıl olduğu gibi Ramazan ayında ihtiyaç sahibi bin 200 aileye Halk Bankası’nda açılan hesapları vasıtasıyla nakdi yardım yapıldı”

“EVDE BAKIM HİZMETİ PROJESİNİ GEÇTİĞİMİZ YIL BAŞLATTIK”
Taşköprü Belediyesi’nin tamamlanan çalışmalarından bahseden Hüseyin Arslan, normal belediyecilik hizmetleri olan cadde sokaklardaki parke, bordür ve tretuar çalışmalarının yanında Bağcılar Belediyesi ile birlikte 5 dönümlük bir park ve Sümer Mahallesi’ne 2 dönümlük bir park kazandırdıklarını belirterek, şunları söyledi: “Taşköprü ilçemize bağlı Sümer Mahallesi’nde yıkılarak yenisinin yapımına başlanan Sümer Köprüsü inşaatı tamamlanarak hizmete açıldı. Yaklaşık 75 yıl önce yapılan eski köprünün yerine yenisi 12 metre genişliğinde ve 30 metre uzunluğunda günümüz şartlarına uygun olarak yapıldı. İlçemiz Kurban Tepe Mezarlığı’nda geçtiğimiz yıl yapımına başlanılan Şehitliğin düzenlenmesine Taş Kaplama işlemiyle devam edilmekte olup, örnek bir Şehitliği kısa sürede hizmete açacağız. İlçemiz Cuma Pazarı alanında bulunan Belediyemize ait mevcut 40 tonluk kamyon kantarının ilçemizdeki nakliyecilerin ihtiyacını karşılayabilecek 60 tonluk tır kantaşı haline getirdik. Cuma pazarında bulunan belediye dükkânlarından bir tanesinde Taşköprü Kaymakamlığı il ortaklaşa düzenleme yapılarak Cuma günleri bayan pazarcılarımıza sosyal tesis yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı düzeyinde yaptığımız girişimler sonucu çok daha büyük ilçelere verilmeyen Fen Lisesini ilçemize kazandırdık. İlçemizde bulunan eğitim kurumlarımızın fiziki eksikliklerinin giderilmesi ve yeni binalara kavuşmaları için çalışmalarda bulunduk. Bu bağlamda Kız Meslek Lisesi binası ve Yurdu, İmam Hatip Ortaokulu, Fatih İlkokulu’na ek bina ve Seka İlkokulu’na ek bina için Bakanlık düzeyinde girişimlerde bulunduk ve İmam Hatip Ortaokulu ve Kız Meslek Lisesi ve Yurdu için Belediyemiz gayrimenkullerinden yer tahsisi yaptık. 2012 yılında bölgede bir ilk olarak hizmete geçirdiğimiz “Evde Sağlık Hizmetleri” kapsamında 2014 yılında toplamda 205 hastaya düzenli olarak hizmet verdik. Beyaz Masa birimimiz en üst düzeyde hizmet verdi. Evde Sağlık Uygulaması" hizmetinin ardından yaşlı, kimsesiz ve engelli vatandaşlarımıza yönelik 'Evde Bakım Hizmeti Projesi'ni geçtiğimiz yıl başlattık. Proje kapsamında her ay düzenli olarak 25 aileye hizmet verilip, ev temizliği, yemek, çamaşır, bulaşık gibi ihtiyaçları karşılandı”
Taşköprü Belediyesi Mezbahanesi’nin modernizasyon planını hazırlayarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne sunduklarını açıklayan Başkan Arslan, bu yıl içerisinde mevcut mezbahane de tadilat yapılarak ilçeye modern bir mezbahaneyi kavuşturmayı hedeflediklerini söyledi.

“ŞEHRİ RAMAZAN ETKİNLİKLERİNİ BAŞLATTIK”
Ramazan ayı boyunca her akşam Cumhuriyet Meydanı’nda bir hayırsever vatandaşın sponsorluğunda 250 kişilik iftar yemeği düzenlediklerini belirten Başkan Hüseyin Arslan, şunları kaydetti: “Önceki yıl olduğu gibi bu yılda Taşköprülü hemşerilerimizin de katılımıyla Güngören Belediyesi ile ortaklaşa 4 bin kişilik toplu iftar programı tertip ettik. Taşköprü ilçemizde geçtiğimiz yıl bir ilk olarak Ramazan ayı içerisinde 1 hafta süre ile Şehri Ramazan etkinliklerini başlattık. Halkımızın yoğun ilgi gösterdiği etkinlikleri bizde geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz. Her yıl Ağustos ayında düzenlediğimiz Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivalimizi 2014 yılı Mayıs ayında gerçekleşen ve 301 madencimizin hayatını kaybettiği facia nedeniyle iptal ettik. Bunun yerine 14-17 Ağustos tarihlerinde Pompeiopolis Tarım Hayvancılık Fuarı ve Kültür etkinlikleri adı altında program tertip edildi. Ayrıca bu kapsamda düzenlenen Toplu Sünnet Şöleninde 100 çocuğumuzun sünneti yapıldı. 2014 yılında düzenlediğimiz Kültür, Sanat etkinlikleri ve Pompeipolis Tarım Fuarına, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Başbakanlık Tanıtma Fonundan 220 bin TL destek aldık. 2014 yılında düzenlediğimiz Pompeipolis Tarım Fuarını ve Geleneksel at yarışlarımızı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ziyaret etmiştir. Geçtiğimiz yıllarda başlattığımız gibi bu yıl 13-16 Ağustos tarihlerinde 29.’sunu düzenleyeceğimiz Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali'ne katılacak sanatçıları halkımızın belirlemesi için anket başlattık. Geçtiğimiz hafta başlayan anket 10 Nisan akşamı sona erecek ve festivalimize gelecek sanatçılarımızı buna göre belirleyeceğiz”

“ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE OLMAZSA OLMAZ PROJELERE İMZA ATACAĞIZ”
Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, önümüzdeki süreçte yapmayı planladıkları projeler hakkında da bilgiler vererek, şöyle devam etti: “Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın “1001 günde 1001 Gölet” projesi kapsamında ilçemizin 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak olan “Hasanlı Göleti İçme Suyu” projesi geçtiğimiz yıl start aldı. İlçemiz içme su şebekesinin yenileme projesi de Belediyemizce tamamlanarak İller Bankası Genel Müdürlüğü’nce onaylanmıştır. Yaptığımız girişimler sonucunda 1. çevre yolu tretuar ve istinat duvarlarının yapımı karayollarınca programa alınmış olup, ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacaktır. 24 yıl önce köprüsü tamamlanan ancak bağlantı yolları yapılmayan 2. çevre yolu yaptığımız girişimlerle tamamlanmış olup, trafik akışı kısmen başlamıştır. Aydınlatma komisyonunun aldığı kararla aydınlatma işlemi 2015 yılı yatırım programına alındı. Önümüzdeki günlerde çevre yolu tamamen hizmete açılacaktır. Yüzde 95’i İller Bankası destekli olan 5 dönümlük mahalle parkı Tekke Mahallesi Cemile Alp Camisi yanında bulunan alanda yapımı hızla devam etmekte olup sona yaklaşılmıştır. Geçtiğimiz yıl KUZKA’dan aldığımız yüzde 45 hibe ile 450 bin TL destek aldık. Ayrıca Kent Müzesi olması için Restorasyonu tamamlanan Tarihi Redif Taburu’nun iç tefrişatını da yaparak modern görünümlü bir Kent Müzesi’nin kısa sürede ilçemizde açılışını yapacağız. Kent Müzesi’nin biran önce hayata geçmesi için vatandaşlarımızdan da geçmişten günümüze ilçemizin tarihini yansıtacak eserlerle bu oluşuma halkımızın da desteklerini bekliyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığından da Müzenin tefrişatı için 250 bin TL’lik destek şu an da hesabımızda bulunmaktadır. İlçemizde 1993 yılında temeli atılan ve geçtiğimiz yıla kadar bir ilerleme kaydedilemeyen Taşköprü Kültür Merkezi inşaatında yaptığımız girişimlerle sona gelindi. 3 katlı ve yaklaşık 2 bin metrekare kullanım alanı olan Kültür Merkezi’nin önümüzdeki süreçte açılması bekleniyor. Taşköprü Organize Sanayi Bölgesi’nin hızlı bir şekilde tamamlanıp hizmete açılması için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. İlçemizin geleceğini belirleyecek olan OSB için İlçemiz Karapürçek Köyü Yenimahalle Mevkiinde yaklaşık 70 hektar alan üzerinde yer tespiti yapılmış, müteşebbis heyeti oluşturulmuş ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan 2014 yılında sicil numarası alınmıştır. 22 Şubat 2014 tarihinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Fikri Işık, ilçemizi ziyaretinde Taşköprü Organize Sanayi Bölgesi’nin müjdesini vermiş ve Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ise, 25 Mart 2014 tarihindeki Kastamonu mitinginde Taşköprü OSB’nin kısa sürede faaliyete geçeceğini müjdelemiştir. Organize Sanayi Bölgemizle ilgili kamulaştırma çalışmaları başlatılmış olup gayrimenkul malikleri ile 412 bin 795 metrekarelik alanda toplamda 3 milyon 302 bin 362 TL'den uzlaşma sağlanmıştır. İlçemizin mevcut Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin ihtiyaca yeterli gelmediğinden dolayı şuanda tuhafiye pazarı olarak kullanılan alana yeni terminal çalışmasına başlanılacaktır. İlçemiz Kurban Tepe Mevkii’nde bulunan belediyemize ait 40 dönümlük arazi üzerine yaklaşık 200 dairelik Toplu Konut çalışması yapılacaktır. Önümüzdeki süreçte bu proje ile ilgili işlemlere hız verilecektir. Taşköprü ilçemiz mevcut Devlet Hastanesi alanının yanına 50 yatak kapasiteli 10 milyon TL bütçeli modern bir Devlet Hastanesi kazandırmak için girişimlerde bulunduk ve hastanenin 2 Aralık 2014 tarihinde ihalesi gerçekleşmiş olup önümüzdeki günlerde yapımına başlanılacak hastanenin 250 metrekarelik özel mülkiyette bulunan kısmını belediyemiz adına kamulaştırarak İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis ettik. Kalite Yönetim Sistemi ile ilgili İş Güvenliği Yasası çerçevesinde çalışmalar yapıldı. Ayrıca siz vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet verebilmek için çalışanlarımızın kalite yönetim eğitimlerine tabi tutup akabinde ise Belediyemizi ISO 9001 Kalite Yönetim Belgesine kavuşturacağız”
Kaynak: İHA