Azmin Zaferi

Kütahya’nın Simav ilçesinde, görme engelli 8. sınıf öğrencisi Fatma Özlem Karaman TEOG sınavında 120 sorudan 114’ünü doğru cevaplayarak, büyük bir başarıya imza attı.


Girdiği TEOG sınavında 120 sorudan 114’ünü doğru cevaplayarak büyük bir başarıya imza atan Dağardı Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Fatma Özlem Karaman, hedefinin ikinci TEOG sınavında Türkiye derecesi yapmak olduğunu söyledi.

Matematik öğretmeni Tuğçe Damla Dinçer, yüzde 70 görme engelli Fatma Özlem Karaman’ın matematik gibi zor bir dersi bile dinleyerek öğrendiğini söyledi.

Okulun başarılı öğrencisi Karaman’ın ikinci TEOG sınavından Türkiye derecesi ile döneceğine inandığını ifade eden Dinçer, “Yüzde 70 görme engelli öğrencimizle gurur duyuyoruz. Çalışkanlığı, disiplinli davranışları ve diğer özellikleriyle arkadaşlarına örnek oluyor. Okul olarak onu çok seviyoruz, el üstünde tutuyoruz” dedi.

Fatma Özlem Karaman’ın sıra arkadaşı Fatma Gökçe, “Arkadaşımın başarısıyla gurur duyuyoruz. Bizim yapamadığımızı yüzde 70 görme engeline rağmen başarmış olması bizi gururlandırıyor. Sıra arkadaşı olarak ben öğretmenimizin verdiği ödevleri sesli okumak suretiyle kendisine yardımcı olmaya çalışıyorum. Çok iyi dinleyerek her şeyi öğrenebiliyor. Onun bizden daha çok başarılı olması bizleri de mutlu ediyor. Bazı bilmediklerimizi biz ondan öğreniyoruz” şeklinde konuştu.

Fatma’nın babası Nuri Karaman ise “Kızımın başarısı bizi de gururlandırıyor. Ancak başarıda öğretmenleri ve arkadaşlarının payı çok büyük. Kendisini okutmak istiyorum. Azmiyle hem bizim hem de çevresinin takdirini toplaması annesi ve babası olarak bizi de gururlandırıyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA