Ak Parti Artvin Milletvekili Kışla Açıklaması

AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Borçka'da gerçekleştirilen Borçka ve Muratlı barajlarında istimlak edilen arazilerde yapılan fazla ödeme nedeniyle vatandaşlardan geri talep edilen ücretlerin faizlerinin hükümet tarafından affedildiğini ifade etti.

Kışla, yaptığı yazılı açıklamada, Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde enerji üretmek amacıyla 1998-2005 yılları arasında inşa edilen Muratlı ve Borçka barajları nedeniyle istimlak yapılan arazi sahiplerine DSİ tarafından ödenen fazla paraların, vatandaşlardan geriye istendiğini belirtti.

Kışla, 2005 yılından bu yana adeta bir çıban vaziyetinde olan istimlak bedellerinin geriye istenmesi meselesinin, uygulanan yasal faizlerle birlikte içinden çıkılamaz bir hal aldığını ifade ederek, şunları kaydetti:
"Borçka ve Muratlı baraj inşaatları nedeniyle istimlak yapılan arazilerin hak sahiplerine yapılan fazla ödemelerin geri talebi konusunda vatandaşlar ile DSİ mahkemelik olmuştu. Mahkeme tarafından fazla ödenen paraların DSİ'ye geri ödenmesi konusunda vatandaşlara uygulanan faiz talepleriyle vatandaşlar dar boğaza düşmüştü. Siyasilerden konunun çözüme kavuşturulması için talepte bulunan vatandaşlar, ilimize gelen bakanlara da dertlerini anlatmıştı. İşte yaşanan bütün bu sorunlara gayretli çalışmalarımız sonucunda çözüm bulundu. TBMM'de çıkartılan torba yasayla Borçka ve Muratlı baraj inşaatları istimlaklarında hak sahiplerine ödenen fazla bedellerin geriye alınmasında faizler tamamıyla affedildi. Vatandaşlar sadece ana parayı ödeyecek. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Borçkalı hemşehrilerimizin gözleri aydın olsun."
Kaynak: AA