Adapazarı Belediye Meclisi Toplandı

Adapazarı Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı Adapazarı Belediyesi Başkan Vekili Erol Aydın Başkanlığında toplandı.

Adapazarı Belediye Meclisi Toplandı
Toplantıda 2 ek madde olmak üzere 11 gündem maddesi görüşüldü.
Adapazarı Başkan Vekili Erol Aydın Başkanlığında yapılan toplantıda, gündem dışı söz alan MHP’li meclis üyesi Erhan Acar, belediye meclis üyeleri için özlük hakkı verilmesi talebinde bulundu. Acar, milletvekillerinden aşağı bir yanlarının olmadığı belirterek konuyla ilgili komisyon kurulmasını istedi.

Adapazarı Belediyesi’nin bir önceki yılı gelir ve giderlerinin hesap işlerinin denetimini yapan Denetim Komisyonu Başkanı Evren Çakırsoy, “Öncelikle 45 gün süren komisyon çalışmalarımızda sorularımızın tamamını yanıtlayan Mali Hizmetler Müdürü Osman Nuri Eker ve ekibine teşekkür ediyorum. Çalışmalarımız örnekle değil tek tek fatura inceleme usulüne göre yapılarak gelir gidere ait her fatura ve evrak tüm komisyon arkadaşlarımız tarafından incelenmiştir. Belediyenin tüm birimlerin kaynaklarının verimli kullanılıp kullanılmadığı kurumun zarara uğratılıp uğratılmadığı tespiti için tamamen bağımsız ve objektif denetleme amaçlanmıştır. Yapılan incelemede 2014 yılı tahmini gelir bütçesinin gerçekleşme oranının yüzde 89 olarak sonuçlandığı görülmektedir. Gider bütçesinin ise belirtilen tutarlar ile birlikte gerçekleşme oranının yüzde 96 olduğu raporda belirtilmiştir. Daha önceki yıllarda yapılmış denetim komisyonu raporları da incelendiğinde yapılan eleştirilerle ilgili olarak ciddi bir iyileşme olduğu komisyonumuz tarafından gözlenmiştir.”dedi.

MHP’li Meclis Üyesi Suat Çokluk, Denetim Komisyonu olarak 45 işgünü çalıştıklarını ifade ederek, “Gerek devamlılık gerekse ahenk içinde çalışma açısından güzel bir çalışma oldu. Ancak vergi gelirlerinin tahsilatında eksikler var. Gelir Müdürlüğü’nün bu konudaki çabalarını biliyorum ancak belki bu yeniden yapılandırmadan kaynaklanmış olabilir”diye konuştu.

Mecliste İmar Komisyonu, Encümen, Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonu üyeleri seçildi. İmar Komisyonuna Yusuf Gökdemir, Murat Can Yetkiner, Nazif Keskin, Derya Turan, Fethi Paker, Plan Bütçe Komisyonuna Evren Çakırsoy, Hakan Candemir, Can Dağabakan, Levent Tunç, Mehmet İr, Hukuk Komisyonu üyeliğine Mahmut Arslan, Selçuk B aşyazıcı, Mehmet Erol, Efrahim Küçükaslan ve Selim Özen seçilirken Encümene Orhan Gümüş, Selim Tan ve Mahmut Ergül seçildi.
Kaynak: İHA