Türkiye Gazetesi Yazarları Okurlarla Buluştu

Türkiye Gazetesi yazarları, Balıkesir'de okurlarla buluştu.

Türkiye Gazetesi Yazarları Okurlarla Buluştu
Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Kapan, Ortadoğu'da son askeri ve siyasi gelişmeleri değerlendirirken, İlahiyatçı Yazar Osman Ünlü vatandaşların sorularını cevaplandırdı.

Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Kapan ve İlahiyatçı Yazar Osman Ünlü, Balıkesir'de okurlarla bir araya geldi. Yazar İsmail Kapan'ın Ortadoğu'da yeni siyasi ve askeri gelişmeleri anlattığı konferansa Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Birol Şahin, İhlas Holding Balıkesir Bölge Temsilcisi İsmet Çetinkaya, İhlas Holding çalışanları ve çok sayıda Türkiye Gazetesi okuru katıldı.

Ramazan Karaca'nın sunuculuğunu yaptığı konferansta Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Kapan, konuşmasına Ortadoğu'nun tarihi hakkında bilgi vererek başladı.

Kapan, "Sudan kurulduğu günden itibaren iç savaştan kurtulamadı ve ikiye bölündü. Şimdi aynı felaket Nijerya'nın başında. Irak'ı fiilen üçe böldüler, Suriye'yi şimdi üçe bölmek istiyorlar. Suriye dediğimiz yer, 6 farklı bölgeden oluşuyordu. Bir tanesi Lübnan diye ayrı bir devlet yapıldı. 1975-1990 arasında iç savaşta 300 bin insan öldü Lübnan'da. 1980'de Araplar’ın ve Batı’nın desteği ile İran'a savaş açtı. Savaş bitti ama akabinde Saddam, Kuveyt'i işgal etti. Irak diye bir devlet artık kalmadı. Oysa bu devlet çok zengin bir devletti. 4 seneden beri aynı felaketi Suriye yaşıyor" dedi.

Ortadoğu'da doğan her boşluğun bir terör örgütü ile doldurulduğunu kaydeden Kapan, "Şimdi IŞİD diye bir örgüt çıkıyor, güya Sünni bir yapılanma ama Sünnilik ve İslamiyet ile alakası yok. Bütün bunlar İslamiyet’i yanlış anlatmak için tezgahlanmış oyunlar. Maalesef bu oyunlar tekrarlanmasına rağmen bu tuzaklara düşülmeye devam ediliyor. Mısır'da halkın iradesi ile bir iktidar oldu. Libya'da Kaddafi rejimi devrildi, yerine gelen hükümet bir yıl bile hüküm süremedi. Tüm Müslüman coğrafyasında kamplaşma var, çatışma var. Bir tek bunların içinde Türkiyemiz var. Türkiye'nin bölgede güçlenmesini hazmedemeyen güçlerin ne kadar çok olduğunu fark edebilirsiniz. Uyanık olup, birlik ve beraber içinde olmamız lazım. Bu topluma pompalanan nifaklar var. Biz Türkiye Gazetesi olarak bu konuda çok dikkatliyiz. Ülkemizin menfaatlerini her zaman her şeyin üzerinde tutuyoruz" diye konuştu

Bugün Türkiye'nin sınırlı gücüne rağmen dünyada çok iyi şeyler yaptığını ifade eden İsmail Kapan, "Eskiden Türkiye, Müslüman ülkelere çok fazla yardım edemiyordu. Bugün sadece 5-6 milyar doları sadece Suriye'den gelen kardeşlerimiz için harcayan bir Türkiye var. Bakınız, Somali'de sıfırdan bir devlet kuruldu ve bu sadece Türkiye'nin sayesinde oldu. 20. asır Türk milleti adına kayıp bir zaman dilimidir. 20. asrı kaybettik ama 21. asrı kaybetmememiz lazım. Çalışmak lazım" şeklinde konuştu

Dünyada en fazla silah satın alan ülkelerin başında Suudi Arabistan'ın geldiğini söyleyen Kapan, "Suudi Arabistan'da Vahabi inancının o bölgede nelere yol açtığını biliyoruz. 1932 yılında İngilizler’in yardımı ile Suudi Arabistan diye bir devlet kuruldu. Ancak orada aşiret mantığı ile devletler yönetiliyor. Abdülaziz El Suud, aşiret bağlarını güçlendirmek için 45 kadınla evlendi. Her aşiretten bir kadın aldı. Bu 45 kadından 70 oğlu, 40 kusur kız çocuğu olmuş. Abdülaziz El Suud 1955'de öldü. Saltanat şimdi oğulları arasında devam ediyor. Vahabiliği yaymak için çalışan Kral Faysal'ı da yeğeni öldürdü. Bugün birinci nesil kardeşlerden 5-6 tanesi hayatta, taht kavgası çıkması bekleniyor. Suudi Arabistan, bugün öncü kuvvet olarak Yemen'de savaşıyor. Yemen'de Şia kökenli grup iktidarı ele geçirdi, darbe yaptı. Bunun da en büyük destekçisi İran. İran, Irak'ta büyük nüfus sahibi, Suriye'de asker ve generalleri ile fiilen savaşıyor. Yemen'de de iktidara karşı savaşıyor. Yemen'deki hareketle İran bir nevi Suudi Arabistan ile komşu hale gelmiş olacak. Bu tıpkı Amerika'nın Irak'ta bize komşu olması gibi" diye konuştu.

OSMAN ÜNLÜ İLE SAADETE DOĞRU
Balıkesir Karesi AVM'de Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Kapan'ın ardından İlahiyatçı Yazar Osman Ünlü, 'İnsanı Saadete Götüren Yol' başlıklı bir konferans verdi. Kutsal toprakları duygu dolu kelimeler ile aktaran Osman Ünlü, konferansın son bölümünde dinleyicilerden gelen soruları cevapladı. Toplantının son bölümünde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Birol Şahin ve İhlas Holding Balıkesir Temsilcisi İsmet Çetinkaya, İsmail Kapan ve Osman Ünlü'ye çiçek takdim etti

Kaynak: İHA