Kırkareli'nden Kısa Kısa

Kırklareli ǜniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu'nca 51. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla ''GeçmişŸten GeleceğŸe Kültür Köprüleri Kütüphaneler'' konferansı düzenlendi.

Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa, Rektör Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Trakya ǜniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire BaşŸkanı Recep Zogo, Kırklareli ǜniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire BaşŸkanı Mehmet HaliloğŸlu ve öğŸrenciler katıldı.

Aykaç, burada yaptığŸı konuşŸmada, kültürlü ve bilgili bir toplumda kitabın büyük öneme sahip olduğŸunu söyledi.

İnsanlara kitap okuma alışŸkanlığŸı kazandırılması gerektiğŸini ifade eden Aykaç, günümüzde kitaba gereken önemin verilmediğŸini belirtti.

Teknolojinin gelişŸmesiyle kütüphane kullanımının azaldığŸını, kitapların insan hayatından çıktığŸını vurgulayan Aykaç, zamanla kitabı untan bir toplumun oluşŸacağŸını kaydetti.


- AğŸız ve DişŸ SağŸlığŸı Merkezi'nde sarı bant uygulaması
Kırklareli AğŸız ve DişŸ SağŸlığŸı Merkezi'nde görme engelliler için sarı bant uygulaması yapıldı.
Kamu Hastaneleri BirliğŸi Genel Sekreteri Fergan Genç, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, SağŸlık BakanlığŸı'nın engellilere yönelik yasal düzenlemeler kapsamında görme engellilerin daha rahat ve güvenli hareket etmeleri için yürürlüğŸe koyduğŸu sarı bant uygulamasının AğŸız ve DişŸ SağŸlığŸı Merkezi'nde hayata geçirildiğŸini söyledi.

Sarı bantlar sayesinde görme engellilerin gidecekleri yeri rahat bir şŸekilde bulabileceğŸini ifade eden Genç, engellilerin erişŸebilirlik ve ulaşŸabilirlik yönünde eksikleri tamamladıklarını belirtti.

 
Kaynak: AA