Hüseyin Gülerce: Paralel Yapı küresel hizmet hareketi değil küresel hipnoz hareketi

Gazeteci - Yazar Hüseyin Gülerce, Paralel Yapı için, "Küresel hizmet hareketi değil küresel hipnoz hareketi, insanlar hala bunları tanımamış" dedi.

Hüseyin Gülerce: Paralel Yapı küresel hizmet hareketi değil küresel hipnoz hareketi
Hüseyin Gülerce: Paralel Yapı küresel hizmet hareketi değil küresel hipnoz hareketi
Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Türker Akıncı'nın moderatörlüğünü yaptığı Ortak Akıl programında gündemi değerlendiren Gazeteci-Yazar Hüseyin Gülerce'nin hedefinde Paralel Yapı ve Fethullah Gülen vardı.

'Tabandaki insanları artık hiç bir şey ayıltmıyor' diyen Gülerce, 'Demek ki bu küresel hizmet hareketi değil küresel hipnoz hareketi. İnsanlar hipnozdan bir türlü çıkamıyorlar. Bu kadar olan bitenler karşısında; sınavlarda binlerce yolsuzluk yapılmış, hiç birisi kul hakkına gireriz demmeiş, emur olduğumuz zaman haram yeriz dememiş. Bunu görmezden geliyorlar, bizim hocamız yapmış olamaz diye. Tokat yeniyor ya bence bu hipnozdan uyanma tokatı. Çünkü hipnozdaki bir insan ancak iki tokatla kendisine gelir. Şu anda hipnozdan uyandırma tokatı bu' ifadelerini kullandı.

Gülerce, 'Paralel Yapı'nın Allah yolunda, kuran yolunda hizmetle ne alakası var. Hani gönüller fethedilecekti? Niye emniyet istihbaratı fethedilmeye çalışılıyor? Niye HSYK, Yargıtay fethedilmeye çalışılıyor?' diye sordu.

'FETHULLAH GÜLEN DİNİ KULLANARAK İNSANLARIN BEYNİNİ YIKIYOR'

Gülerce şunları söyledi:

'Siz ne güzel diyordunuz; 'insani hareket, hoşgörü' diye. Bunu derken perde gerisinde siz bu kurumları ele geçirmek için bu kadar tedbiri neden aldınız? Bunu birinin izah etmesi gerekiyor. Fethullah Gülen'e sorsak mutlaka buna peygamberimizin hayatından örnekler getirecektir, onun da çok kuvvetli istihbarat teşkilatı vardı diyecektir. İnsanları ikna etmek için hep dini bir şey söylüyorlar, dini kullanarak insanların beynini yıkıyorlar.'

'MUSTAFA YEŞİL ASIL SEN ALLAH İLE İRTİBATINA BAK'

Hüseyin Gülerce Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil'e yanıt verdi.

'Paralel Yapı'nın kalemşörleri Pensilvanya'dan gelen talimatla diyorlar ki; 'Bu dönemde ham ile has ayrıldı.' Kendileri hep has oldukları için şimdi tavır koyanlar ham oluyorlar' diye konuşan Gülerce şöyle devam etti:

'Bende diyorum ki; şimdi millet var bir de milletin düşmanları var. Bu dönemde kim milletten yana, kim milletin düşmanlarıyla kol kola, o ortaya çıktı. Ham has meselesi değil, hamı hası sen bilemezsin. Sen Allah adına karar mı veriyorsun, aracı mısın sen? Adam bana diyor ki; 'Sen Allah ile irtibatına bak. Sen kimsin? Asıl sen bak Allah ile irtibatına. Bunu da Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil ismimi anarak, gülerek bir konferans salonunda söylüyor.' BEYAZ GAZETE