Kayahan’ı Sanatçı Dostları Alkışlarla Uğurladı

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ünlü sanatçı Kayahan’ı sanatçı dostları alkışlarla uğurladı.

Kayahan’ı Sanatçı Dostları Alkışlarla Uğurladı
Kayahan’ın eşi İpek Açar ve sanatçı Nilüfer düzenlenen tören esnasında gözyaşlarına boğuldu.
Tedavi gördüğü hastanede hastalığına yenik düşüp Acıbadem Hastanesi’nde 66 yaşında hayata gözlerini yuman Kayahan için ilk tören Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlendi.

Törene, Kayahan’ın eşi İpek Açar, kızları Aslı Gönül ve Beste'nin yanı sıra Beşiktaş Belediye Başkanı AV. Murat Hazinedar, Nilüfer, Sezen Aksu, İskender Paydaş, Mirkelam, İzzet Öz, Betül Demir, Arif Sağ, Hakan Peker ve çok sayıda seveni katıldı.

Cenaze töreninde Kayahan’ın görüntülerin bulunduğu slayt gösterisi izletildi. Kayahan’ın eşi ve küçük kızı tören boyunca gözyaşlarına hakim olamadı. Sanatçı Nilüfer’de Kayahan için uzun süre gözyaşı döktü. Sanatçı dostları Kayahan’ı cenazesinin bulunduğu tabutu, tören alanından alkış eşliğinde çıkardı.

Nilüfer, çok üzgün olduğunu ve Kayahan’ın 35 yıllık arkadaşı olduğunu söyledi.

İskender Paydaş, “O ilk günden beri nasıl ahlaklı nasıl dürüst biri olduğunu gördüm. Artısı eksisiyle yaşadı. Dolu dolu 3 ömür yaşadı. Aramızdan erken ayrıldı. Çok büyük bir sanat bıraktı. Onu taşımak eşi ipek Açar’ın biz öğrencilerin yükümlülüğünde. Ruhen hep aramızda olacak” dedi.

Beşiktaş Belediye Başkanı AV. Murat Hazinedar, “Bir belediye başkanı olarak 1 yıllık belediye başkanlığı hikayemin en güzel eserini bıraktı 14 Şubat Sevgililer Günü’nde olağan üstü eserlerini bizimle paylaştı. Hayatını kaybettiği andan itibaren televizyonlardan izlediniz, olağanüstü bir iz bırakma imkanı verdi. Sevgili Nilüfer’le sevgili Kayahan’ın buluşmasına hep birlikte tanıklık ettik. ‘Türkiye’yle dinleyicilerimle helalleşeceğim’ diyerek o sahneye çıkabildi. O sahne arkasını tarif etmek mümkün değil. O sahnede çok güzel dakikalar yaşadık” diye konuştu.

Kayahan, Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazına müteakiben Kanlıca Mezarlığı'na defnedilecek.
Kaynak: İHA