Eğitim Bir-sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi Açıklaması

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Balıkesir’in Susurluk ilçesindeki il divan kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, “Bu mücadelede aktif olarak görev almak zorundayız.

Eğitim Bir-sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi Açıklaması
Bu kötü gidişe dur demeli” dedi.


Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Eğitim Bir-Sen Balıkesir Şubesi, Genişletilmiş İl Divan Kurulu Toplantısı’nı Susurluk Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. Toplantıya, Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Eğitim Bir-Sen Balıkesir Şube Başkanı Mehmet Çabuk, Eğitim Bir-Sen Susurluk Şube Başkanı Emrah Çıra ile birlikte Balıkesir’in diğer ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyeleri katılım gösterdi. Toplantıda konuşan Genel Başkan Vekili Latif Selvi, “Sendikal mücadele herkes tarafından bir iş, bir uğraş olarak görülüyor. Bu, emekten, hakkı yenilenden, mazlumun yanında olma anlayışıdır. Sendikacılık bugün imtiyaz sahibi olmak isteyenlerle adalet arayanların mücadelesidir” dedi.

İşveren kesimi tarafından sürekli maliyetlerin düşürülerek kalitenin artırılması gerektiğinin savunulduğunu söyleyen Selvi, “Şimdi söylenen bu sözler sendikalar açısından tamamen mantığa terstir. Maliyet düşük olsun, ama artsın diyorsunuz. Peki burada çalışanın durumu ne olacak? Bunları isterken maaşlar yüksek olmasın diyorsunuz. Peki bu insanlar ne olacak? Bunu insanlık kabul etmemeli. Eğer bir zenginlik varsa, paylaşım eşit olmalı. Dünyada açlıktan ölen varsa bunların ölüm sebebi açlık değil, adaletsiz paylaşımdır. Amerika dünya lideri ülke olmayı başarmış olsa bile, adaletli gelir dağılımı gerçekleştiremiyor. Bu iş kolayca gerçekleştirilmesi mümkün olmayan bir iştir. Obama, sosyal güvenlik paketini açıkladığında ülkenin ileri gelenleri ayağa kalktı. Bahçıvanın parasını bile ödetmediler. Dünyada 6 milyar insandan 100 milyonu yaşasın diye bazıları aç mı kalmalı? Bizler de bu nedenle, bu mücadelede aktif olarak görev almak zorundayız. Bu kötü gidişe dur demeli. Herkes insan gibi yaşasın diye mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Eğitim Bir-Sen Sendikası’nın Balıkesir ilinde temsil yetkisinin bulunmadığı belirtilerek, yönetim kurulu üyelerinin her okul ve eğitimci ile görüşerek bu yetkiyi alabilmesi kararlaştırıldı

Kaynak: İHA