Başkan Edebali Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, mahalle muhtarları ile fikir alış verişinde bulundu.

Başkan Edebali Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Belediyecilik hizmetlerine yeni bir anlayış getiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ‘4. Olağan Muhtarlar Toplantısı’nda ilçede bulunan 69 mahalle muhtarı ile bir araya geldi. Barış Manço Kültür Merkezi’ndeki toplantıya Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Eroğlu, belediye bürokratları ve muhtarlar katıldı.

Edebali, toplumun nabzını ölçen belediyecilik anlayışı gereği muhtarlarla her fırsatta bir araya geldiklerini söyleyerek, “Yıldırım’da başarılı olmak adına yerel yönetimin vatandaşa en yakın tarafı olan muhtarlarımızla koordineli bir şekilde çalışmalara devam ediyoruz” dedi.

Yıldırım’ın ideal şehir olması hedefini gerçekleştirmenin ‘ortak akıl’ ile mümkün olacağını belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Katılımcı belediyecilik anlayışı gereği toplumun tüm kesimlerine dokunuyoruz. Yıldırım’ı hak ettiği yere taşımak için, Yıldırımlıları mutlu edebilmek için toplumun her kesimi ile ortak hareket ediyoruz. Bu noktada mahalle muhtarlarımızın ortaya koyacakları çalışmalar da önemli bir rol oynuyor” diye konuştu.

Yıldırım Belediyesi’nin katılımcı belediyecilik vurgusuyla mahalle muhtarları ile iyi bir uyum içinde olduğunun altını çizen Başkan Edebali, “Yerel yönetime verdiğiniz desteklerden dolayı sizlere teşekkür ederim. Mahallenin meseleleriyle ilgilenmeniz yaptığımız hizmetlerde bize yol gösterici oluyor. Bundan sonra da Yıldırım’da toplumun tüm kesimleriyle ortak hareket ederek hedefe emin adımlarla ilerleyeceğiz” şeklinde görüşlerini belirtti.

Göreve geldikleri günden itibaren geçen 1 yıllık sürede önemli projelere imza attıklarını kaydeden Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Bu projelerden en önemlisi kentsel dönüşüm. Yıldırım’a çağ atlatacak dönüşüme Değirmenlikızık ve 75. Yıl mahallelerinde başladık. Böylelikle toplumsal zenginliğimizi ortaya çıkaracak, Yıldırım’ın çehresini değiştirecek dönüşüm projemizle Yıldırım’ı hak ettiği yere taşıyacağız” dedi.

Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Eroğlu ise, Edebali’nin her zaman kendilerine destek verdiğini söyleyerek, “Her sıkıntımızla ilgilenen, mahallelerimizin kalkınması için hizmet eden başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Edebali ve belediye bürokratları, muhtarlarla fikir alış verişinde bulundu.
Kaynak: İHA