Arap Basın Heyeti Kartepe’ye Eliyor

Kartepe’nin Belediyesi’nin ilçeyi turizm merkezi haline getirme çalışmaları kapsamında yapılan yatırımlar sonrasında, bir grup Arap basın mensubunun ilçeye gelerek turizm alanlarını inceleyecekleri öğrenildi.

Arap Basın Heyeti Kartepe’ye Eliyor

İlçenin turizm değerlerini ve güzelliklerini Türkiye’deki Arap İş adamları ve konsolosluklar düzeyinde Arap yatırımcılarla paylaşan ve geçtiğimiz ay Cidde Turizm Fuarı’nda Kartepe’nin tanıtımını yaptırarak turizm profesyonellerinin ilgisini çeken Kartepe Belediyesi’nin girişimleri sonrası bir grup Arap basın mensubu Kartepe’ye geliyor. 6-7-8 Nisan tarihleri arasında aralarında Arap Televizyonu muhabirleri ve gazetecilerinden yer alan 10 kişilik Arap basın heyeti ilçenin doğal, kültürel ve tarihi yerlerini gezerek incelemelerde bulunacak.

Öte yandan doğal, kültürel ve tarihi mekanlara sahip Kartepe’nin ülkenin turizm potansiyelinden hak ettiği payı alması için çabalarını aralıksız sürdürdüklerini belirten Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, 14-17 Nisan tarihleri arasındaki Riyad Turizm Fuarı’na da ilçenin tanıtımını yapmak için katılacaklarını ifade etti.

Kaynak: İHA