Suşehri'ne Okul Ve Yurt Yapılacak

Suşehri ilçesine yapılacak Anadolu İmam Hatip Lisesi ve öğrenci yurdunun ihalesi Sivas İl Özel İdaresi Destek Hizmetleri Müdürlüğünce gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, 24 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 300 kişilik öğrenci yurdunun 400 iş günü içerisinde tamamlanacağını belirtti.

İlçe merkezi Taşköprü Mahallesi'ndeki Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin deprem dayanıklılık testinden çürük çıkması nedeniyle okul öğrencilerinin geçici olarak başka bir okulda eğitim aldığını hatırlatan Ayhan, okulun 2016 yılında bitirilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

Ayhan, okulun ve yurdun 11 milyon 158 bin liraya ihalesinin gerçekleştirildiğini vurgulayarak, ilçede eğitim altyapısının ve fiziki koşulların daha da sağlıklı bir konuma getirmek için çalıştıklarını kaydetti.

İlçede yeni Hükümet Konağı yapımı projesinin de belli bir noktaya geldiğini belirten Ayhan, "Proje ihalesi Suşehri Kaymakamlığınca gerçekleştirildi. Yer sorunu noktasında küçük bir sıkıntı var. Bu problemde ortadan kalktığı takdirde yapım ihalesi gerçekleştirilerek çalışmalara başlanacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA