Robotext, Brezilya'da Türkiye'yi Temsil Edecek

Yeni Nesil Güvenlik Robotu “Robotex” adlı proje ile Brezilya’da Türkiye’yi temsil edecek olan Trabzonlu öğrenci Kağan İnan’a Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasından destek geldi. Başkan Hacısalihoğlu, Trabzon’da Ar-Ge ve yenilik kültürünün yeni kuşakla beraber iddialı bir şekilde geliştiğini vurguladı.

Robotext, Brezilya'da Türkiye'yi Temsil Edecek
Akçaabat Şehit Gökhan Uzun Fen Lisesi öğrencisi Kağan İnan INSPO 2015 Uluslararası Proje Yarışması’nda “Yeni Nesil Güvenlik Robotu” isimli çalışmasıyla birincilik kazandı.

Fizik öğretmeni Ali Tüylü ile yarışmaya katılan Kağan İnan aynı çalışmasıyla daha önce de ODTÜ Uluslararası Robot Yarışması’nda Jüri Özel Ödülü almış, TÜBİTAK’ın Bölge Yarışması’nda da birinci olarak Türkiye Finali’ne kalmıştı. Kağan İnan, elde ettiği bu başarıyla Brezilya’da yapılacak olan yarışmada da Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı.

Kağan İnan, “Yeni nesil güvenlik robotu Robotext, günümüzün güvenlik sorununu etkili ve teknolojik bir çözüm getirerek çözmeyi hedefliyor. Otonom olarak çalışan robot gözünüzün arkanızda kalmasına engel oluyor. Çalıştığı yerde hareket, ses, gaz kaçağı veya su kaçağı algıladığı zaman e-mail ve SMS ile sizi uyarıyor. İstediğiniz yerden robota bağlanıp evinizdeymiş gibi gezebiliyorsunuz” dedi.

Kaynak: İHA