Öğrenciler Altın Köy'de Yaşayarak Öğrendi

Altındağ Belediyesi’nin dev projesi, Altın Köy Açık Hava Müzesi, bahar aylarının gelmesiyle birlikte iyice hareketlendi. Özellikle çocuklar için hem eğlenme hem de öğrenme alanı olan Altın Köy, okul gezilerinin de bir numaralı adresi oldu. Aydınlıkevler İlkokulu 3-A sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Nesibe Temel eşliğinde Altın Köy’e gelerek, “Hayat Bilgisi” dersi işledi.

Öğrenciler Altın Köy'de Yaşayarak Öğrendi
ÖĞRENCİLER KÖY HAYATINI ÖĞRENDİ

Altın Köy Açık Hava Müzesi’nde Hayat Bilgisi dersi işleyen minik öğrenciler, gönüllerince bir gün geçirme ve yaşayarak öğrenme imkanı buldu. Altın Köy’ü gezen, köy yaşantısını yerinde gören ve köy hayatına dair ne varsa şahit olan öğrenciler, yaşayarak öğrendi. Köyün demir atölyesinde demir işlenmesini, kalay atölyesinde ise kalay yapımını gören öğrenciler, kaybolmaya yüz tutan bu meslekler hakkında bilgi sahibi oldu.

HAYVANLARA BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİLER

Köyün değirmeninde buğdayın una nasıl dönüştüğünü, suyun itme kuvvetiyle değirmeni nasıl çalıştırdığını gören minikler, hayatları boyunca unutmayacakları bir deneyim yaşadılar. Ayrıca Altın Köy arazisinde özgürce gezen hayvanlarla da ilgilenen öğrenciler, ördek yavrularını elleriyle besledi, karşılaştıkları bir kaplumbağaya da büyük ilgi gösterdi.

Öğrenciler daha sonra, öğrendiklerini pekiştirmek ve sohbet etmek için Altın Köy İlkokulu’nda ders yaptı.

“TÜM OKULLAR VE ÖĞRENCİLER ALTIN KÖY’Ü GÖRMELİ”

Öğrencilerini Hayat Bilgisi dersi kapsamında Altın Köy Açık Hava Müzesi’ne getirdiğini söyleyen 3-A sınıfı öğretmeni Nesibe Temel “Bir öğretmen olarak yaşayarak öğrenmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Öğrencilerimi bugün buraya hem köy hayatını yakından tanımaları hem de yaşayarak öğrenmeleri için getirdim. Burası bunun için eşi bulunmaz bir yer…” dedi.

Tüm okulları ve öğrencileri, Altın Köy Açık Hava Müzesi’ni yakından görmeye davet eden Temel, böyle güzel bir yaşama ve öğrenme alanını Ankara’ya kazandırdığı için Altındağ Belediyesi’ne ve Başkan Tiryaki’ye teşekkür etti.
Kaynak: İHA