Konya'da 1 Mayıs Ve Toplu Sözleşme Sevinci Bir Arada

Konya Büyükşehir Belediyesi, KOSKİ Genel Müdürlüğü ve merkez ilçe belediyelerinde çalışan Hizmet-İş Sendikası’na bağlı bin 681 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme imzalandı.

Konya'da 1 Mayıs Ve Toplu Sözleşme Sevinci Bir Arada
Konya Büyükşehir Belediyesi, KOSKİ Genel Müdürlüğü ve merkez ilçe belediyelerinde çalışan Hizmet-İş Sendikası’na bağlı işçiler ile 14. dönem toplu iş sözleşmesi imzalandı. Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen imza töreninde konuşan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ve Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, toplu sözleşmenin hayırlı olmasını diledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün toplu iş sözleşmesine farklı bir mana kattığını belirterek, tüm emekçiler ve çalışanlar için hayırlı olmasını diledi. Başkan Akyürek, Konya’da Hak-İş ve Memur-Sen tarafından yapılacak 1 Mayıs kutlamalarının sevgiyle, barışla yapılabileceğini gösterdiğini dile getirdi. Konya’nın son dönem yatırımları ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun şehri olması nedeniyle sürekli yükseliş içinde olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, bu yükselişte belediye çalışanlarının büyük katkısı olduğunu ifade etti.

Konya belediyeleri olarak taşeron işçiler başta olmak üzere tüm çalışanlara bütçe imkanları ölçüsünde gereken desteği vermeye çalıştıklarını kaydeden Başkan Akyürek, çalışanlarla, sendikalarla iş barışını gerçekleştirecek şekilde bir diyalogla süreçleri yönettiklerini vurguladı.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ise, belediyelerle yaptıkları toplu iş sözleşmesinin iki taraf için de hayırlı olmasını dileyerek, yapılan toplu sözleşmeyi emeğe ve emekçinin bakışına olumlu yansıma olarak gördüklerini dile getirdi. 1 Mayıs’ı barış ve dayanışma günü olarak kültürümüze uygun şekilde kutlamak gerektiğini kaydeden Arslan, böylece 1 Mayıs’ta oluşturulan gerginliğin sona ereceğini söyledi.

Konya’da yapılacak 1 Mayıs kutlamalarını barışçıl bir ortamda gerçekleştirerek Türkiye’ye ve dünyaya farklı bir 1 Mayıs armağan edeceklerini belirten Arslan, 1 Mayıs’ın ve toplu sözleşmenin hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından Konya Büyükşehir Belediyesi, KOSKİ Genel Müdürlüğü ve merkez ilçe belediyelerinde çalışan Hizmet-İş Sendikası’na bağlı bin 681 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme imzalandı.
Kaynak: İHA