Yetimlere Sıcak Dokunuş

Türkiye'de yetimlerin tespitine yönelik envanter çalışması başlatıldığı, bu konuda veri tabanı oluşturulacağı bildirildi.

Dünya Yetimler Eğitim Vakfı (DÜNYEV) Genel Başkanı Mahmut Esfa Emek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yetimlere yönelik çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Türkiye'de yaklaşık 580 bin yetim olduğunu anlatan Emek, ''Bunların sayıları belli fakat biz envanter çalışması üzerine konsantre olduk. Bunların isimleri, adresleri bizde var. Hepsinin veri tabanını oluşturmaya çalışıyoruz. Yazılım ve donanım çalışmalarımız bitmek üzere. Türkiye'deki her yetime dokunmak istiyoruz'' diye konuştu.

Yetimlerin tamamıyla konuşarak anket yapmayı planladıklarını ifade eden Emek, anketin ihtiyaç ve kişilik tanımlarının ortaya çıkmasına yardımcı olacağını vurguladı.
Özellikle eğitim alanında çocuklara yardımcı olmak istediklerini aktaran Emek, ''Hangi eğitim alanında yetimlerimizin ihtiyacı varsa buna ilişkin bir envanter oluşturup eylem planı hazırlanacak'' dedi.

Emek, daha önce Türkiye'de yetimlerle ilgili böyle büyük çalışmanın yapılmadığını, projenin ülke adına büyük kazanç olacağını vurguladı.
- ''Şehit çocuklarının tamamının işe yerleştirilmesini de talep ediyoruz''
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran ise derneklerinin şehit ve gazi yetimleriyle ilgili çalışmalar yaptığını belirtti.

Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü için can ve kan verenlerin emaneti şehit ve gazi çocuklarına sahip çıkmanın devletin de görevi olduğunu aktaran Uran, ''Son zamanlarda çıkan kanunlarla şehit ve gazi ailelerinin sorunlarının büyük kısmı çözüldü. Biz şehit çocuklarının tamamının işe yerleştirilmesini de talep ediyoruz'' dedi.

Kaynak: AA