Başkan Yıldız Belediye Meclisinden Tam Not Aldı

Gürsu Belediyesi 2014-2015 yılı faaliyet raporu oy birliği ile onaylandı.

Başkan Yıldız Belediye Meclisinden Tam Not Aldı

Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız, nisan ayı belediye meclis toplantısında 2014-2015 yılı faaliyet raporunun sunumunu yaptı. Faaliyet raporu oylaması öncesi söz alan Milliyetçi hareket Partisi (MHP) Gürsu Belediye Meclis üyesi ve grup sözcüsü İsmail Şenol, “Bir yıldır birlikte çalışıyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Cüneyt Yıldız’ın temizlik ihalesini yapmayarak o hizmetin Gürsu Belediyesi çatısı altında verilmesi konusunda mücadelesinden dolayı ve tasarruf tedbiri konusunda açıkladığı yılda 1 milyon liranın kasada kalacağı için kendisine teşekkür ediyorum. Birim müdürlükleri bazında karşılaştırdığımızda özel kalem müdürlüğünün ve temsil ağırlama giderlerinin yüzde 30 ile 40 arasında düştüğünü gördük. Çok memnun olduk. Bu şekilde yaptığınız çalışmalardan dolayı, MHP grubu olarak denetim komisyonu raporuna şerh koymadan imza attık. Bunun birinci sebebi, sayın belediye başkanının, denetimin şeffaf bir şekilde yapılması ile ilgili vermiş olduğu talimat, ikincisi de dört tane komisyon üyesi arkadaşımın yapmış olduğu samimi çalışmayla alakalıdır” dedi.

Denetim kurulu raporunun ayrıntılı çalışılmasından dolayı komisyon üyelerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Cumhuriyet Halk Parzsi (CHP) Gürsu Belediye Meclis Üyesi Şefik Yiğit, “Biz CHP olarak, meclisimize geldiğimiz günden beri, mevcut yönetiminizin, bu belediyenin kaynaklarını doğru kullanacağından emin olarak sonsuz derecede güvenimiz tamdır. Bu konuda gösterilen hassasiyetin devam edeceğini umarak teşekkür ediyorum” diyekonuştu.

Ciddi çalışmalar yapıldığını dile getiren Yiğit, “Eksik kaldığımız durumlar da olabilir. İnanıyorum ki, iyi niyet çerçevesinde olduğu sürece doğru işler yapılacaktır. Size güvenimiz tamdır. Yolunuzda başarılar diliyorum” açıklamasını yaptı.

Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız ise, “Gürsu halkımız bize güvenerek bu görevi bize emanet etti. Biz de emanete layıkıyla sahip çıkmaya çalışıyoruz. 1 yıllık görev süremiz boyunca kul hakkına riayet ettik. Gürsu halkımıza söz verdiğimiz yatırımların gelmesi için koştuk. Gayret ettik. İlçemize yatırımların gelmesinde büyük pay sahibi olan Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç’a, milletvekillerimiz Bedrettin Yıldırım ve Hüseyin Şahin’e, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe’ye desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Gürsu halkımızın güveninin yanında, siz değerli meclisimizin de desteği biz güç kattı. Güveninizi boşa çıkartmayacağız. Desteklerinizden dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA