Aydın Sağlık Müdürü Kasım Çetin, Yılın İl Sağlık Müdürü Seçildi

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği tarafından düzenlenen 2. Altın Ambulans Sağlık Ödüllerinde ‘Yılın İl Sağlık Müdürü’ kategorisinde aday gösterilen Aydın İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Kasım Çetin, kullanılan oyların yüzde 49’unu alarak birinci oldu.

Aydın Sağlık Müdürü Kasım Çetin, Yılın İl Sağlık Müdürü Seçildi

2014 yılında ilk defa organize edilen Altın Ambulans Sağlık Ödülleri, Sağlık alanında bir ilk olan Acil Sağlık Hizmetleri alanında başarılı ve özverili çalışmaları ödüllendirmek ve teşvik etmek, acil sağlık sisteminin gelişmesine öncülük etmek, ulusal ve uluslararası düzeyde acil sağlık hizmetleri konusunda halkın bilinçlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştiriliyor.

Aydın’daki başarılı çalışmalarından dolayı “Yılın İl Sağlık Müdürü” kategorisinde aday gösterilen Uzm. Dr. Kasım Çetin, göreve geldiği ilk günden itibaren Komuta Kontrol Merkezi ve tüm istasyonları ziyaret edip 112 çalışanlarının sıkıntılarını dinleyerek, özellikle istasyon fiziki şartları ile ilgili düzenlemeler yaptı. 1 yıl gibi kısa süre içerisinde Kuşadası 3 No’ lu ASHİ, Nazilli 3 No’ lu ASHİ ve Merkez 1 No’lu (Alt Birim) ASHİ, Davutlar ASHİ ve Germencik ASHİ binalarını tamamen yenilenmesine katkı sağlayan Çetin, diğer istasyonlara da tadilat ile birlikte tefrişat düzenlemesi yaptırdı. Aydın’a yeni ambulansların alınmasını sağlayarak ambulans sayısını artıran Çetin, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında kullanılan 5 yaş altı ambulans oranını yükseltti. Çetin; 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin yeni yüzü olan motosiklet ambulansın aktif kullanılmasını ve özellikle ana arterlerdeki trafik kazalarına acil yardımın hızlıca ulaşmasını sağladı.

Ankara Anemon Otel'de düzenlenen törende ödül alan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Kasım Çetin, yaptığı konuşmada; “İlimizde hali hazırda 10 adet ambulans plaka işlemleri tamamlanmış ve 112 istasyonlarına teslim edilecektir. İlimizde hizmet veren 112 istasyon sayısını 32’ ye, 33 olan ambulans sayısını 58’e yükseltmiştir. Görevi süresince, vaka yoğunluğu fazla ve vakaya ulaşım süreleri uzun olan, bölgelere istasyon açarak, kentsel vakaya ulaşım oranı ilk 10 dakikada yüzde 94’e, kırsal vakaya ulaşım oranı ilk 30 dakikada yüzde 98’e yükselmiştir. Hayatın kıyısında, hayata tutunmaya çalışan çaresiz insanlarımıza ilk yardım elini uzatan, onlara ışık olan Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerlerinin Haftalarını kutlar, başarılarının devamını dilerim. Bu birlik ve beraberliğin hiç kaybolmamasını arzu ediyorum ” dedi.

Kaynak: İHA